Stare de urgenţă în New York pe fondul crizei migranţilor: "Ne aflăm pe marginea prăpastiei"

Primarul oraşului New York, Eric Adams, a declarat vineri stare de urgenţă ca răspuns la miile de migranţi latino-americani care au ajuns în oraş în ultimele luni de la graniţa de sud a SUA, punând la grea încercare sistemul pentru persoanele fără adăpost din oraş.

1982 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în New York pe fondul crizei migranţilor: "Ne aflăm pe marginea prăpastiei"

Oraşul se aşteaptă să cheltuiască un miliard de dolari pentru a gestiona fluxul de solicitanţi de azil, a declarat Adams într-un discurs la Primărie. Peste 17.000 de persoane au venit la New York din aprilie; o medie de cinci sau şase autobuze au sosit în fiecare zi de la începutul lunii septembrie, iar joi au sosit în oraş nouă autobuze, a declarat Adams, un democrat.

Valul de sosiri a stabilit un record în ceea ce priveşte numărul de persoane aflate în adăposturile din oraş, notează Reuters.

"Deşi compasiunea noastră este nelimitată, resursele noastre nu sunt", a declarat Adams, făcând apel la guvernele federal şi de stat să ofere sprijin. "Ne aflăm pe marginea prăpastiei".

Starea de urgenţă va permite agenţiilor oraşului să îşi coordoneze mai rapid răspunsul, a declarat Adams.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, un republican care candidează pentru un al treilea mandat la alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie, a trimis cu autobuzul peste 3.000 de migranţi la New York, ca parte a unui efort deliberat de a atrage atenţia asupra numărului record de treceri la graniţa dintre SUA şi Mexic.

Adams l-a criticat pe Abbott pentru că nu i-a alertat pe oficialii oraşului atunci când a trimis migranţii spre nord.

"Mii de solicitanţi de azil au fost aduşi cu autobuzul în New York şi pur şi simplu au fost lăsaţi acolo fără notificare, coordonare sau îngrijire", a declarat Adams vineri, numind-o o "criză fabricată".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici