Video Starea de sănătate a Doinei Cornea s-a ameliorat

Starea de sănătate a Doinei Cornea s-a ameliorat, nefiind nevoie de o intervenţie chirugicală, este concluzia medicilor specialişti neurologi care au consultat-o sâmbătă dimineaţă pe fosta disidentă a regimului comunist.

23 afișări

"Starea s-a ameliorat. Faza periculoasă a trecut. Urmează o perioadă de şapte zile în care se va urmări evoluţia hematomului, dacă acesta va începe să se resoarbă", a declarat, sâmbătă, directorul Spitalului Militar din Cluj-Napoca, Radu Stan.

Acesta a spus că Doina Cornea este ţinută pe perfuzii, vorbeşte coerent, este "lucidă" şi aude tot ce se discută în rezerva de la Terapie Intensivă, unde este internată.

Potrivit directorului medical al spitalului, în funcţie de evoluţia ulterioară a stării de sănătate, pacienta va trebui să urmeze un program de recuperare, în condiţiile în care nu îşi poate acum mişca piciorul şi mâna dreaptă în urma paraliziei suferite.

Radu Stan consideră că accidentul vascular cerebral s-a datorat unui puseu de hipertensiune.

El a precizat că în cursul nopţii va sosi din Franţa şi fiica Doinei Cornea, Ariadna Combes, iar duminică aceasta îşi va vizita mama la spital.

Fosta disidentă a regimului comunist Doina Cornea a fost internată la Spitalul Militar Cluj-Napoca, după ce a suferit un accident vascular cerebral, ea fiind mutată, vineri, dintr-un salon al Secţiei Neurologie într-o rezervă de la Terapie Intensivă.

Doina Cornea (79 de ani) este membru PNŢCD Cluj.

Ultima sa ieşire publică a fost în urmă cu aproximativ trei săptămâni, când, în calitate de membru al PNŢCD Cluj, s-a opus convocării unui congres extraordinar al partidului, avertizând asupra pericolului de scindare care plana asupra formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici