Starea unuia dintre bebeluşi s-a agravat, prognosticul este sever

Starea unuia dintre bebeluşi s-a agravat în ultimele 24 de ore, prognosticul este sever, iar ceilalţi cinci copii au o stare generală satisfăcătoare, în cazul lor neintervenind modificări, a declarat, joi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru.

39 afișări
Imaginea articolului Starea unuia dintre bebeluşi s-a agravat, prognosticul este sever

Starea unuia dintre bebeluşi s-a agravat, prognosticul este sever (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Starea unuia dintre bebeluşi s-a agravat în ultimele 24 de ore, prognosticul este sever. El a fost intubat de la internare şi până în prezent", a spus Raluca Alexandru.

Ea a precizat că ceilalţi cinci bebeluşi internaţi în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului "Grigore Alexandrescu" au o stare generală satisfăcătoare, în ultimele 24 de ore neintervenind modificări.

În cazul bebeluşului care a murit miercuri noapte, Raluca Alexandru a spus că decesul a fost înregistrat în jurul orei 24.00. Ea a precizat că bebeluşul a făcut stop cardio-respirator care nu a mai putut fi resuscitat.

Bebeluşul avea arsuri pe aproximativ 70 la sută din corp, era în stare foarte gravă şi a fost intubat pe toată perioada spitalizării. În plus, micuţul mai făcuse un stop cardiac, dar fusese resuscitat şi îşi revenise, a mai spus Raluca Alexandru.

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Primii trei bebeluşi au murit luni seară, având probleme cardiorespiratorii. Alţi doi bebeluşi au murit la Spitalul "Grigore Alexandrescu", în prezent numărul deceselor ajungând la cinci.

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu, spunea, miercuri, că starea bebeluşilor este staţionară, dar gravă şi că aceasta s-ar putea modifica în orice clipă, fiind vorba de copii cu greutate între unul şi două kilograme, cu arsuri pe 60-70 la sută din corp, peste care se suprapun cele de căi respiratorii.

"Starea copiilor este staţionară, dar gravă. Au suferit un şoc foarte grav, iar pierderile de lichid sunt foarte mari, iar acestea trebuie compensate continuu", preciza Dan Enescu, adăugând că, într-un astfel de şoc, chiar dacă un copil arată bine, în orice clipă se poate întâmpla ceva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici