Statele membre UE au acordat azil unui număr de imigranţi două ori mai mare decât în 2015

Statele membre ale Uniunii Europene au acordat statut protejat sau de refugiat unui număr de 710.400 imigranţi în anul 2016, această cifră fiind "de peste două ori mai mare decât cea din 2015", a anunţat Eurostat, potrivit site-ului postului France 24.

413 afișări
Imaginea articolului Statele membre UE au acordat azil unui număr de imigranţi două ori mai mare decât în 2015

Statele membre UE au acordat azil unui număr de peste 700.000 de imigranţi în anul 2016 (Imagine: Hepta/ Mediafax Arhiva Foto)

Cetăţenii din Siria au continuat să fie principalii beneficiari ai azilului în statele UE, reprezentând 57% din numărul total de persoane care au primit statut protejat, a precizat instituţia europeană pentru statistică.

Germania a acordat protecţie unui număr de peste 445.000 de persoane în 2016, de peste trei ori faţă de anul precedent. Suedia şi Italia sunt pe următoarele locuri în ceea ce priveşte numărul de persoane care au primit azil, cu aproape 70.000, respectiv peste 35.000 de persoane.

Eurostat a mai indicat că ţările europene au primit, anul trecut, peste 1,2 milioane de solicitări de azil, cifră apropiată de numărul record de cereri din 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici