Video Purtător de cuvânt - Spitalul Grigore Alexandrescu: Copilul care a căzut în puţ este tot intubat şi ventilat mecanic. Va fi consultat de neurolog

Copilul în vârstă de doi ani, care a căzut într-o fântână în Teleorman şi a fost scos după 10 ore de salvatori, este în continuare intubat şi ventilat mecanic, el urmând a fi consultat şi de un neurolog. Medicii spun că rezultatul tratamentului antibiotic se va vedea într-o săptămână.

2087 afișări

"Este în continuare intubat şi ventilat. Sperăm după tratamentul antibiotic să apară o oarecare ameliorare, dar tratamentul va da roade în timp. Trebuie să avem răbdare, nu se întâmplă nimic de pe o zi pe alta spectaculos. El este ţinut pe aparate, analgosedat, special ca acel plămân să poată să îşi revină sub tratamentul antibiotic. Riscurile sunt în continuare de infecţie pulmonară. Este sub mai multe antibiotice. Este nevoie de timp ca să îşi facă efectul antibioticul, aţi văzut, şi la o banală răceală, luăm antibiotc 7 zile. Într-o săptămână putem să spunem dacă apare vreo ameliorare. Ieri, părinţii au fost toată ziua. Infecţia pulmonară masivă putea pleca de la aspirat, el a înghiţit ceva, bănuim că dintr-o apă murdară, din fântână, care are tot felul de microbi. Acei germeni, care rămân în plămâni, aceia nu îi putem distruge decât sub tratament antibiotic. Va veni şi zilele acestea neurologul să îl vadă, dar cel mai bine el trebuie să fie treaz, să respire spontan ca o evaluare neurologică corectă să aibă loc", a declarat, joi dimineaţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

Copilul a stat, marţi, peste 10 ore pe jumătate în apă, într-o fântână, la peste 16 metri adâncime, fiind scos de pompieri cu ajutorul unor tije.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, iar mama şi bunica micuţului au fost deja audiate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici