Sticle de vin în valoare de 1,65 milioane de euro, furate în Spania. Un român şi o regină a frumuseţii din Mexic au fost arestaţi în Croaţia

O fostă regină a frumuseţii din Mexic şi un complice româno-olandez au fost arestaţi în Croaţia pentru furtul unor prestigioase sticle de vin în valoare de 1,7 milioane de dolari în Spania, după o urmărire de nouă luni prin Europa, a anunţat miercuri poliţia.

5151 afișări
Imaginea articolului Sticle de vin în valoare de 1,65 milioane de euro, furate în Spania. Un român şi o regină a frumuseţii din Mexic au fost arestaţi în Croaţia

Într-un comunicat, poliţia naţională spaniolă a precizat că, la 27 octombrie 2021, în oraşul Caceres din vestul ţării, 45 de sticle de vin în valoare totală de 1,65 milioane de euro, inclusiv o recoltă "unică" din secolul al XIX-lea, în valoare de 310.000 de euro, au fost sustrase în urma unui furt planificat meticulos din pivniţele celebrului hotel-restaurant El Atrio, scrie Reuters.

Anchetatorii poliţiei cred că femeia, o mexicană în vârstă de 29 de ani, care, potrivit cotidianului spaniol El Pais, a participat la un concurs de frumuseţe în ţara sa natală, a distras atenţia chelnerilor de la El Atrio comandând room service de la restaurantul cu stele Michelin după ce bucătăria acestuia se închisese.

Între timp, complicele ei, un bărbat româno-olandez în vârstă de 47 de ani, s-a strecurat în pivniţa de vinuri, a deschis-o cu o cheie de acces pe care o furase într-o vizită anterioară şi a umplut trei rucsacuri cu sticlele de vin, învelindu-le în prosoapele din camera de hotel pentru protecţie, potrivit declaraţiei poliţiei.

A doua zi, camerele de supraveghere ale hotelului i-au surprins pe cei doi, care se cazaseră cu documente de identitate elveţiene false, plecând la ora 5:30 dimineaţa şi părăsind hotelul pe jos, fără să rămână nicio urmă criminalistică a prezenţei lor în hotel, a declarat acesta, ceea ce a determinat poliţia să creadă iniţial că în spatele jafului se află o bandă organizată.

Cei doi suspecţi vizitaseră El Atrio de trei ori înainte de jaf, se arată în comunicatul poliţiei, şi, la fel ca mulţi clienţi, au făcut un tur al cramei.

Printre obiectele de vin furate se afla o sticlă din prestigiosul Bordeaux francez Chateau d'Yquem din 1806, care avea o valoare "incalculabilă", a declarat somelierul Jose Polo, coproprietar al El Atrio.

"Acea sticlă făcea parte din istoria mea personală, aproape o parte din mine, din istoria Atrio, dar şi a oraşului Caceres, a cetăţenilor săi, a iubitorilor de vin din întreaga lume", a declarat Polo într-o scrisoare adresată presei locale, citată de El Pais.

Cei doi suspecţi au părăsit Spania în câteva zile şi au fost urmăriţi timp de luni de zile prin Europa înainte de a fi identificaţi de poliţiştii de frontieră croaţi în timp ce treceau dinspre Muntenegru, a declarat poliţia.

Poliţia spaniolă a colaborat cu omologii din Olanda, Croaţia şi România, precum şi cu Interpolul pentru a-i prinde pe cei doi, care nu au fost identificaţi până la extrădare şi depunerea unor acuzaţii oficiale.

Vinul furat nu a fost recuperat, iar ancheta continuă, potrivit presei spaniole.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici