Strângere de fonduri pentru copiii bărbatului ucis de urs în Harghita. Cele două fetiţe, rămase orfane, locuiesc în condiţii inumane | FOTO

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita cer ajutor pentru cele două fetiţe ale bărbatului ucis, săptămâna trecută, de un urs, spunând că au o singură cameră în care suflă vântul, nu au grup sanitar, nu pot învăţa şi nu se pot juca.

673 afișări
Imaginea articolului Strângere de fonduri pentru copiii bărbatului ucis de urs în Harghita. Cele două fetiţe, rămase orfane, locuiesc în condiţii inumane | FOTO

Cele două fiice ale bărbatului ucis de urs au o singură cameră, în care suflă vântul

„Doi copii au rămas orfani! Două fetiţe au rămas fără tată, deoarece în ţara asta e mai importantă viaţa ursului decât cea a omului! Având în vedere acestea este nesemnificativ ce şi cum s-a întâmplat. Cel mai important este să ajutăm familia, să colaborăm în interesul lor. Condiţiile în care locuiesc copiii victimei de la Crişeni sunt pe departe de cele normale. În singura cameră avută la dispoziţie suflă vântul, nu există grup sanitar, nu se asigură condiţiile ca aceşti copii să poată să înveţe şi să se joace. Trebuie să îi ajutăm. În momentul de faţă locuiesc cu bunica, aceasta este casa lor de unde merg la şcoală şi unde au prieteni”, scriu, joi, pe Facebook, reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita.

Aceştia spun că vor să sprijine familia pentru a avea condiţii normale de trai, iar fetiţele să poată participa la excursii, tabere, să aibă posibilitatea de a învăţa şi a se dezvolta.

„Consiliul Judeţean Harghita va acorda în acest sens 5.000 lei şi doreşte să sprijine familia şi prin implicarea proiectanţilor, colegilor din cadrul instituţiei. (...) La această iniţiativă s-au alăturat persoane din ţară şi din străinătate dorind să sprijine copiii rămaşi fără tată. După finalizarea colectei, prin intermediul unui material video vă vom arăta pentru ce s-au folosit banii”, adaugă sursa citată.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, spunea luni că ursul care a atacat, în zona localităţii Crişeni, judeţul Harghita, un tânăr şi l-a omorât nu poate fi împuşcat din cauza lipsei avizelor, chiar dacă i-a atacat şi pe vânători. „Este drama judeţului nostru, nişte funcţionari publici se tem de nişte ONG-işti”, susţinea Borboly.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici