Strat de zăpadă de câţiva centimetri pe crestele Munţilor Rodnei şi Călimani

Stratul de zăpadă măsoară câţiva centimetri pe crestele înalte ale Munţilor Rodnei şi Călimani din Bistriţa-Năsăud, unde a nins în ultimele zile, iar temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius.

28 afișări
Imaginea articolului Strat de zăpadă de câţiva centimetri pe crestele Munţilor Rodnei şi Călimani

Strat de zăpadă de câţiva centimetri pe crestele Munţilor Rodnei şi Călimani

Şeful Serviciului Public Salvamont Bistriţa-Năsăud, Marcel Berbecar, a declarat că în Munţii Rodnei a nins încă de joi, zăpada acoperind golurile alpine la peste 1.700 de metri altitudine, în timp ce în Munţii Călimani a nins doar sâmbătă, zăpadă fiind de asemenea la o înălţime de peste 1600 de metri, pe vârful Bistriciorul.

"A fulguit şi s-a depus un strat subţire de zăpadă. Din experienţa mea de om al muntelui, pot spune că nu e prima oară când ninge în septembrie. Şi tot din experienţă sunt gata să pun pariu că, după ce la munte ninge în septembrie, urmează o toamnă lungă şi frumoasă", a declarat Berbecar.

Potrivit sursei citate, în cabanele de creastă nu sunt turişti în acest sfârşit de săptămână. Salvamontiştii îi avertizează pe cei care doresc să urce să fie echipaţi adecvat şi să nu pornească la drum dacă nu cunosc traseul.

Potrivit Sistemului de Gospodărirea Apelor Bistriţa-Năsăud, temperaturi scăzute s-au înregistrat şi în alte zone ale judeţului. În pasul Tihuţa din Munţii Bârgăului s-au înregistrat, duminică dimineaţa, doar două grade peste limita îngheţului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici