Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: Dacă modelul va fi de succes îl replicăm şi în ţară

  • Managerul Institutului „Matei Balş” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat, joi, la Marius Tucă Show, că în Bucureşti există o transmisie locală spre comunitară a coronavirusului
  • Profesorul a mai explicat că dacă testarea din Capitală va fi un succes, modelul va fi replicat în restul ţării.
  • Acesta a precizat că „factorul politic modelează foarte mult parcursul unei epidemii”
2605 afișări
Imaginea articolului Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: Dacă modelul va fi de succes îl replicăm şi în ţară

Streinu Cercel, despre testarea din Capitală

Managerul Institutului „Matei Balş” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, susţine că în Bucureşti este nevoie să fie făcute circa 9.000 de teste.

„S-a făcut o eşantionare şi a rezultat că avem nevoie de circa 9.000 de teste făcute. Testarea se va face în afara casei. Luni vom pune maşinile în circulaţie. Primăria Generală a Capitalei ne-a pus la dispoziţie 18 vehicule. Rezultatele sunt cruciale pentru cum vom lupta cu coronavirusul. Dacă modelul va fi unul de succes replicăm şi în restul ţării”, a spus medicul. 

Întrebat la ce rezultate se aşteaptă, Adrian Streinu Cercel, a spus că nu poate avansa un rezultat, dar că România a luat măsuri importante chiar din luna ianuarie.

„Nu pot avansa un rezultat. România a luat nişte măsuri importante chiar din ianuarie. Nu a stat chiar cu mâinile în sân. În Bucureşti avem o transmisie locală spre comunitară”, a mai spus medicul la Marius Tucă Show.

Acesta a precizat că „factorul politic modelează foarte mult parcursul unei epidemii, respectiv a unei pandemii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici