Studenţii condamnă violenţele de la miting

Studenţii condamnă violenţele de vineri din Piaţa Victoriei şi spun că agresivitatea verbală nu poate reprezenta o justificare pentru intervenţia brutală a jandarmilor, ei condamnând şi lipsa de reacţie a autorităţilor în faţa agitatorilor.

1523 afișări
Imaginea articolului Studenţii condamnă violenţele de la miting

Studenţii condamnă violenţele de la miting

„Agresivitatea verbală a unor participanţi nu poate constitui în niciun caz o justificare pentru intervenţia brutală a forţelor de ordine. De asemenea, lipsa de reacţie a autorităţilor statului român în faţa agitatorilor care au provocat iniţial violenţele ne aduce aminte de modul în care acestea au acţionat în data de 13 iunie 1990. Facem un apel la calm. În anul Centenar, România ar trebui să celebreze un veac de existenţă. Să marcăm momentele de frumoasă amintire, respectiv greutăţile care au marcat poporul român în acest răstimp. Nu putem privi spre viitor într-o societate mai divizată, poate, ca niciodată. Discursul public a ajuns în aceste zile la un nivel intolerabil de jos, indiferent de opţiunile politice ale cetăţenilor. Avem speranţa că putem reuşi să ne regăsim decenţa şi să revenim la o atmosferă de normalitate”, precizează reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Aceştia mai solicită autorităţilor să ancheteze evenimentele petrecute în cursul zilei de vineri.

„Este inacceptabil ca forţele de ordine să se îndrepte cu o asemenea violenţă împotriva propriilor cetăţeni. Este inacceptabil ca acestea să îşi dea concursul pentru a crea un sentiment de spaimă şi frică generalizată. Suntem alături de persoanele care au necesitat îngrijirile medicilor în urma incidentelor care au avut loc aseară”, mai spune sursa citată.

De asemenea, şi studenţii de la SNSPA dezaprobă violenţele din Piaţa Victoriei.

„Comunitatea academică a SNSPA condamnă cu fermitate violenţele de stradă, indiferent din partea cui vin, şi provocările mai mult sau mai puţin coordonate, menite să creeze un climat de ură şi distrugere. Facem un apel la calm şi înţelegere, la respectarea legii, a principiilor democratice şi constituţionale şi ne exprimăm speranţa că drepturile cetăţenilor sunt respectate”, spun reprezentanţii SNSPA, printr-o informare de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici