Studenţii stau la coadă să obţină un loc de cazare în Grozăveşti, pe timpul verii

Studenţii bucureşteni se îngrămădesc să obţină, pe perioada verii, un loc de cazare într-unul din cele trei cămine disponibile din complexul Grozăveşti, aici fiind cel mai mic preţ din toate de acest gen ale Capitalei.

19 afișări
Imaginea articolului Studenţii stau la coadă să obţină un loc de cazare în Grozăveşti, pe timpul verii

Studenţii stau la coadă să obţină un loc de cazare în Grozăveşti, pe timpul verii

De la sfârşitul săptămânii trecute, studenţii care vor să rămână în Bucureşti, pe perioada verii, aşteaptă să le fie aprobată cererea de cazare. Până acum, au fost cazaţi aproximativ 130 dintre ei, în cele trei cămine, al patrulea fiind în renovare.

"În căminul A s-au făcut mai puţin de 30 de cazări, în C - 60 şi în D - 40, B-ul fiind în renovări, din cele câteva sute de locuri disponibile. Eu stau de sâmbătă dimineaţa aici, la coadă, şi sper abia azi să reuşesc să mă cazez", spune Mihai, student la Drept. Acesta, ca majoritatea celor care aşteaptă un loc într-unul din căminele studenţeşti, a adăugat că rămâne în Capitală ca să muncească în aceste trei luni. Mulţi dintre ei au deja un loc de muncă, dar sunt câţiva care îşi caută ceva doar pentru vară. "Unii colegi de-ai noştri, puţini, preferă să rămână în cămin pentru că au de învăţat pentru restanţe, dar şi dintre aceştia o să se angajeze pe undeva. Majoritatea rămân să lucreze şi căutăm un loc de cazare cât mai ieftin, să ne rămână nouă mai mulţi bani", a precizat Mihai.

Anul acesta, în Grozăveşti sunt disponibile 1.500 de locuri, iar studenţii au stat la cozi, încă de sâmbătă, înscrierile începând duminică, iar mulţi dintre ei nu au prins locuri, marţi fiind ultima zi de cazări.

Problemele cu lipsa locurilor de cazare, chiar şi pe timpul verii, apar în fiecare an, de această dată intrând mai multe cămine în renovări, şi astfel rămânând mai puţine locuri de cazare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici