Studiu: 25% dintre accidentele rutiere au loc în primele trei minute ale călătoriei

  • Un sfert dintre accidentele rutiere se petrec în primele trei minute ale călătoriei
  • Au fost analizate 3.2 milioane de călătorii cu maşina
  • 1.986 de accidente au fost înregistrate
229 afișări
Imaginea articolului Studiu: 25% dintre accidentele rutiere au loc în primele trei minute ale călătoriei

Studiu: 25% dintre accidentele din trafic se întâmplă în primele trei minute ale călătoriei

Cu cât mai scurt traseul, cu atât mai mici şansele să fii implicat într-un accident rutier. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de o firmă din Austria în 2018 şi 2019 şi la care au participat 40.000 de şoferi. 

Studiul arată că 25% dintre accidente s-au produs în primele trei minute de la urcarea la volan, iar alte 14% în primele şase minute. 
 
Cercetatorii spun că şoferii trebuie încurajaţi să renunţe la maşină pentru deplasări scurte şi să ia bicicleta sau să meargă pe jos. Asta s-ar traduce printr-o scădere cu 40% a numărului de accidente. 
 
Pentru călătorii mai lungi e recomandat să îţi planifici şi să iei pauze. Foarte important e să uiţi de telefonul mobil cât eşti la volan. 26% dintre accidente sunt provocate de acesta. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici