Studiu: elevii şi profesorii preferă organizarea anului şcolar pe module, părinţii au reticenţe

  • Majoritatea elevilor şi profesorilor români preferă organizarea anului şcolar pe module, în timp ce părinţii au păreri împărţite.
  • Aceasta este concluzia unui studiu comandat de Ministerul Educaţiei.
375 afișări
Imaginea articolului Studiu: elevii şi profesorii preferă organizarea anului şcolar pe module, părinţii au reticenţe

Anunţul a fost făcut pe Facebook. Potrivit ministerului, studiul a analizat modul în care elevii, părinţii, profesorii şi directorii unităţilor de învăţământ se raportează la organizarea pe module a anului şcolar, după primul an de implementare.

„Majoritatea elevilor (61%) preferă organizarea pe intervale de cursuri/module a anului şcolar. În urma experienţei avute, aproximativ 70% dintre elevi doresc ca anul şcolar viitor să fie organizat în continuare pe module”, este prima concluzie a studiului.

Părinţii, însă, au păreri împărţite

„Jumătate dintre părinţii respondenţi sunt de părere că anul şcolar organizat în două semestre reprezintă o structură mai potrivită pentru copiii lor, elevi. În schimb, 36% dintre părinţi optează pentru anul şcolar organizat în cinci module, cu medii calculate la final de an”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Cei mai mulţi profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ consideră că sistemul cu module trebuie menţinut.

„80% dintre profesori consideră că această modificare a structurii şcolare a adus beneficii la nivelul evaluării elevilor, în sensul reducerii presiunilor care se resimţeau mai ales în privinţa încheierii mediilor semestriale. De asemenea, cei mai mulţi dintre profesori (45%) susţin că actuala organizare a anului şcolar ar trebui menţinută în formula actuală. Potrivit directorilor, principalul beneficiu al structurii pe module a anului şcolar se observă la nivelul stării de bine a elevilor (pentru 60% dintre directori)”, precizează Ministerul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici