Studiu IRES: Mulţi români cred ca romii sunt principalii vinovaţi pentru răspândirea coronavirusului

  • 1 din 10 români cred că romii ar răspândi coronavirusul
  • Romii sunt în continuare discriminaţi şi consideraţi hoţi, needucaţi şi leneşi
  • 2 din 10 români cred că romii ar trebui pedepsiţi mai aspru decât românii atunci când încalcă legea
5202 afișări
Imaginea articolului Studiu IRES: Mulţi români cred ca romii sunt principalii vinovaţi pentru răspândirea coronavirusului

Românii sunt conştienţi de faptul că discriminarea este o problema în România, dar asta nu-i împiedică să-i discrimineze pe romi. Aproximativ 80% spun că romii au prea multe drepturi şi trebuie pedepsiţi mai aspru. Sunt concluziile unui studiu IRES, care a colectat datele la începutul lunii iunie.

Romii sunt consideraţi principalii vinovaţi de răspândirea coronavirusului. Asta deşi ei se află abia pe locul al 3-lea între grupurile considerate responsabile, după diaspora şi imigranţi.

Părerea românilor despre romi este influenţată în mare parte şi de discursurile de la TV. 1 din 5 români a remarcat discursuri negative la adresa romilor în perioada pandemiei. Chiar şi aşa, neîncrederea în romi a rămas la acelaşi nível ca în 2019.

Guvernul ar trebui să investească în educaţia romilor pentru a sprijini incluziunea acestora, cred 7 din 10 români.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici