SUA: Operaţie chirurgicală revoluţionară pentru îndepărtarea unei tumori canceroase

O operaţie chirurgicală revoluţionară a fost realizată la Miami, în Statele Unite, pentru îndepărtarea unei tumori canceroase, situată atât de adânc în abdomenul unei paciente încât medicii au fost nevoiţi să înlăture toate organele din zonă şi apoi să le implanteze la loc.

166 afișări
Imaginea articolului SUA: Operaţie chirurgicală revoluţionară pentru îndepărtarea unei tumori canceroase

SUA: Operaţie chirurgicală revoluţionară pentru îndepărtarea unei tumori canceroase (Imagine: Mediafax Foto)

Operaţia a fost realizată pe 4 martie, de o echipă de medici, coordonată de profesorul Tomoaki Kato, la Centrul medical Jackson Memorial din cadrul Universităţii din Miami.

Pacienta, în vârstă de 63 de ani, avea o tumoare situată adânc în abdomen, din cauza căreia ar mai fi avut de trăit doar câteva luni.

În timpul operaţiei, care a durat 15 ore, toate organele din zonă, stomacul, pancreasul, splina, ficatul, intestinele gros şi subţire, au fost scoase şi conservate în gheaţă.

Organele au fost implantate din nou în poziţia lor normală după ce tumoarea - care avea un diametru de aproximativ 5 centimetri şi acoperea o parte din artera aortă şi baza altor două artere - a fost înlăturată.

Kato a spus că operaţia este o premieră: niciodată nu s-au mai înlăturat şase organe din abdomenul unui pacient pentru a elimina o tumoare malignă, considerată anterior inoperabilă din cauza poziţiei.

"Nimic nu e simplu aici (...) Este o operaţie riscantă", a spus Kato.

Pacienta fusese diagnosticată cu leiomiosarcom, o formă rară de cancer.

Operaţia chirurgicală realizată la centrul din Miami ar putea fi o soluţie pentru mulţi pacienţi care suferă chiar de boli mai comune.

În timpul operaţiei, pacientei, care va fi externată în cursul acestei săptămâni, i s-au înlocuit mai multe vase sangvine cu unele artificiale, fabricate din Gore-Tex.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici