SUA sfidează ţara gazdă a campionatului mondial de fotbal. Au afişat o siglă cu tematica curcubeului la centrul de antrenament

Selecţionata masculină a Statelor Unite la Cupa Mondială îşi arată sprijinul faţă de comunitatea LGBTQ prin intermediul unui logo al echipei cu tematica curcubeului în interiorul bazei de antrenament şi în sala de lucru pentru presă, relatează Reuters.

1089 afișări
Imaginea articolului SUA sfidează ţara gazdă a campionatului mondial de fotbal. Au afişat o siglă cu tematica curcubeului la centrul de antrenament

Sursa foto: Twitter / U.S. Men's National Soccer Team

Relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt ilegale în Qatar, care găzduieşte turneul care începe duminică.

Designul prezintă şapte dungi verticale în culorile curcubeului sub inscripţia „USA" cu litere albastru închis şi face parte din iniţiativa „Be The Change" („Fii schimbarea” n.r.), pe care echipa a adoptat-o în 2020 cu scopul de a inspira acţiuni pe probleme de justiţie socială.

„Când suntem pe scena mondială şi când ne aflăm într-un loc precum Qatar, este important să aducem conştientizarea acestor probleme şi despre asta este vorba în "Be the Change"", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, antrenorul echipei naţionale masculine a SUA, Gregg Berhalter.

"Nu doar în Statele Unite vrem să atragem atenţia asupra problemelor sociale, ci şi în străinătate. Recunoaştem că Qatar a făcut paşi înainte şi că au existat o tonă de progrese, dar că mai este ceva de lucru".

Organizatorii Cupei Mondiale, care este prima care va avea loc într-o naţiune din Orientul Mijlociu, spun că toată lumea, indiferent de orientarea sexuală sau de mediul de provenienţă, este binevenită, avertizând totodată împotriva manifestărilor publice de afecţiune.

Fotbaliştii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la drepturile fanilor care călătoresc la Cupa Mondială din 20 noiembrie - 18 decembrie, în special a persoanelor LGBTQ şi a femeilor, despre care grupurile de apărare a drepturilor spun că sunt discriminate de legile din Qatar.

"Suntem un grup care crede în incluziune şi vom continua să proiectăm acest mesaj în continuare", a declarat portarul american Sean Johnson.

"Am discutat şi continuăm să avem discuţii pe măsură ce ne apropiem de primele meciuri. Ne-am axat pe mesajul 'Be the Change'.

"Este un lucru de care am fost mândri şi pentru care continuăm să lucrăm, să avem un impact cu noi înşine, cu prezenţa noastră şi cu platforma noastră, şi vom continua să facem acest lucru aici în Qatar".

Insigna curcubeu, care nu va fi purtată de echipă în timpul meciurilor de la Cupa Mondială, a fost afişată în mod obişnuit de U.S. Soccer indiferent de ocazie, ca o modalitate de a promova spiritul de incluziune.

"Insigna noastră curcubeu are un rol important şi consistent în identitatea U.S. Soccer", a declarat purtătorul de cuvânt al U.S. Soccer, Neil Buethe, într-un e-mail pentru Reuters.

"Ca parte a abordării noastre pentru orice meci sau eveniment, includem însemnele curcubeului pentru a sprijini şi îmbrăţişa comunitatea LGBTQ, precum şi pentru a promova un spirit de incluziune şi de primire pentru toţi fanii din întreaga lume.

"Ca urmare, locaţiile pe care le vom gestiona şi opera la Cupa Mondială FIFA, cum ar fi hotelul echipei, zonele media şi petrecerile, vor avea atât marca tradiţională, cât şi cea curcubeu a U.S. Soccer".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici