SUA şi Germania sunt preocupate de un eventual atac al Rusiei împotriva Ucrainei

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, şi ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, au exprimat preocupare, joi, privind presiunile militare exercitate de Rusia asupra Ucrainei, avertizând că orice agresiune va genera consecinţe semnificative.

871 afișări
Imaginea articolului SUA şi Germania sunt preocupate de un eventual atac al Rusiei împotriva Ucrainei

SUA şi Germania sunt preocupate de un eventual atac al Rusiei împotriva Ucrainei

"Din păcate, comportamentul Rusiei este relevant. Activităţile militare îngrijorătoare continuă. Orice agresiune va atrage un preţ ridicat, la nivel economic, politic şi înainte de toate la nivel strategic", a afirmat Annalena Baerbock, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o joi, la Berlin, cu Antony Blinken, conform site-ului Tagesschau.de.

"Orice agresiune militară a Rusiei peste graniţele Ucrainei va atrage o ripostă rapidă, severă şi colectivă", a declarat, la rândul său, Antony Blinken.

Secretarul de Stat american a atras atenţia că Rusia ar putea fi sancţionată prin suspendarea procedurilor tehnice de lansare a funcţionării conductei de gaze Nord Stream 2, care face legătura între Rusia şi Germania prin Marea Baltică. "Este demn de notat că prin această conductă nu circulă gaz încă", a subliniat Antony Blinken. Statele Unite s-au opus de la început conductei de gaz dintre Rusia şi Germania, argumentând că Uniunea Europeană rămâne dependentă energetic de Moscova. Însă Germania şi UE au respins presiunile Statelor Unite. În ultimele săptămâni, mai mulţi politicieni germani, inclusiv cancelarul Olaf Scholz, au sugerat că acest gazoduct ar putea fi suspendat dacă Rusia atacă Ucraina.

În cursul întrevederii din Germania, Antony Blinken a respins ideea că asistenţa militară de 600 de miliarde de dolari acordată Ucrainei de SUA constituie o provocare la adresa Rusiei, susţinând că este vorba de capabilităţi defensive. Administraţia Joseph Biden a anunţat miercuri fonduri suplimentare de 200 de milioane de dolari pentru acordarea de asistenţă militară Ucrainei. "Menţinem angajamentele faţă de suveranitatea Ucrainei, faţă de integritatea teritorială a ţării şi vom continua să oferim Ucrainei susţinerea necesară", a afirmat un oficial din cadrul Departamentului de Stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici