SUBIECTE MATEMATICĂ la Evaluarea Naţională 2019. Ce exerciţii au primit elevii în cadrul examenului de EVALUARE

SUBIECTE EVALUARE MATEMATICĂ. Absolvenţii clasei a VIII-a susţin, joi, proba la Matematică, în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2019. Următoarul examen prin care elevii clasei a VIII-a vor trece este cel de Limbă şi literatură maternă, programat vineri, acesta fiind de altfel şi ultimul din sesiunea Evaluării Naţionale 2019.

31346 afișări
Imaginea articolului SUBIECTE MATEMATICĂ la Evaluarea Naţională 2019. Ce exerciţii au primit elevii în cadrul examenului de EVALUARE

SUBUECTE EVALUARE Evaluare Naţională 2019: Absolvenţii clasei a VIII-a susţin, joi, proba la Matematică

LISTA COMPLETĂ CU SUBIECTELE LA MATEMATICĂ

SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2019

Elevii clasei a VIII-a din ciclul gimnazial susţin, joi, proba la Matematică în cadrul Evaluării Naţionale 2019, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei.

Proba la Matematică începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor la proba de Matematica către fiecare dintre elevi.

Desfaşurarea probei la Matematică este monitorizată audio-video. Candidaţii care participă la probele examenului de Evaluare Naţională 2019 trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică

Este interzisă introducerea în sălile examenului de evaluare a probei la Matematică ale unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în sălile de examinare cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Vineri, ei urmează să susţină proba la Limba şi literatura maternă, acesta fiind şi ultimul examen pe care elevii îl vor susţine în această sesiune a Evaluării Naţionale.

Examenul de evaluare a început marţi, 18 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

Rezultatele finale ale examenului de evaluare vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

La Evaluarea Naţională din acest an, s-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 18 - 20 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În baza notei obţinute la evaluarea naţională, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici