Subofiţerul MApN şi bulgarul acuzaţi de trădare rămân în arest

Subofiţerul Floricel Achim şi cetăţeanul bulgar Marinov Zikolov, acuzaţi de trădare prin transmitere de secrete şi spionaj, rămân în arest, ca urmare a deciziei de joi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

20 afișări
Imaginea articolului Subofiţerul MApN şi bulgarul acuzaţi de trădare rămân în arest

Subofiţerul MApN şi bulgarul acuzaţi de trădare rămân în arest

Instanţa supremă a respins, joi, recursul celor doi faţă de arestarea preventivă dispusă de Curtea de Apel Bucureşti.

Dezbaterile au avut loc în şedinţă nepublică, la cererea procurorului DIICOT care a arătat că "obiectul cauzei poate aduce atingere unor interese de stat".

Şedinţa de judecată a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, în urmă cu două zile, judecarea acestui recurs, din cauză că Marinov Zikolov nu avea avocat.

Bulgarul Marinov Zikolov a primit un avocat, a relatat, miercuri, BNN în pagina electronică.

Floricel Achim şi Marinov Zikolov au fost arestaţi preventiv de Curtea de Apel Bucureşti, pentru 29 de zile, la propunerea procurorilor DIICOT, pentru trădare prin transmitere de secrete şi spionaj, fiind acuzaţi că au manipulat informaţii de natură să pună în pericol securitatea naţională.

În motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Floricel Achim şi a lui Marinov Zikolov, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a reţinut că Achim Floricel, în perioada 2002-2007, ar fi procurat documente cu caracter secret de stat, dar şi documente a căror importanţă face ca divulgarea lor să pericliteze siguranţa statului constând în sisteme de comunicaţii militare, frecvenţe radar, hărţi standard NATO, scheme şi hărţi ale subunităţilor şi tehnici militare, indicative ale unităţilor militare, planuri de apărare şi altele.

Citeşte şi:

Subofiţerul acuzat de trădare a recunoscut acuzaţiile

SRI monitoriza din 2005 strângerea de informaţii clasificate

Maior: Cazul Floricel Achim reprezintă o acţiune clasică de spionaj

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici