Subprefectul de Timiş vrea şcoală online în Timişoara: Vom ajunge la o incidenţă de necrezut

Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, propune modificarea ordinului comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei, pentru a putea interveni prin decizie a CJSU când este clar că rata de infectare va creşte în weekend, astfel încât elevii să nu mai meargă la şcoală.

4667 afișări
Imaginea articolului Subprefectul de Timiş vrea şcoală online în Timişoara: Vom ajunge la o incidenţă de necrezut

Subprefectul de Timiş vrea şcoală online în Timişoara: Vom ajunge la o incidenţă de necrezut

Subprefectul judeţului Timiş, Ovidiu Drăgănescu, spune că deşi Timişoara are luni o rată de infectare de peste 7 la mia de locuitori, elevii vor merge în continuare la şcoală, iar asta va face ca numărul bolnavilor să fie mult mai mare.

„Noi am spus să se poarte masca nu doar în spaţiile închise, care sunt nominalizate la ora actuală prin normele juridice emise de Guvern sau de Ministerele Sănătăţii, Educaţiei. Am spus şi în jurul şcolilor 50 de metri să se poarte mască, mai ales când părinţii, bunicii îi aşteaptă pe copii. Se socializează şi din păcate nu poartă mască. Am propus astăzi (luni – n.r.) şi o mică modificare pe această procedură de stabilire a scenariilor de desfăşurare a cursurilor în şcoli”, a spus Drăgănescu, la Aleph News.

El a dat exemplul Timişoarei, unde vineri, în ziua când se stabileşte scenariul pentru viitoarea săptămână, rata de incidenţă era de 5,98 la mie şi era clar că aceasta va depăşi 6 la mie în weekend.

„Era vizibil pentru toată lumea că de a doua zi va fi deja 6 la mie. Iată, astăzi (luni – n.r.), prima zi de şcoală suntem la peste 7 la mie. Ori din păcate, pentru acele 0,2 sutimi înregistrate vineri nu am putut să decidem ca de astăzi toţi copiii să stea acasă şi să fie feriţi de virus în următoarea săptămână”, spune subprefectul.

Subprefectul vrea introducerea unui indice la articolul de lege, prin care să poată interveni CJSU în timpul weekendului, pentru a stabili ca elevii să facă şcoală online.

„Se vineri până luni sunt trei zile. (...) Atât în aceste trei zile, cât şi în următoarele cinci zile de şcoală suntem legaţi de mâini şi de picioare şi nu putem interveni. Vom ajunge să fim cu copiii la şcoală vinerea asta în Timişoara probabil la o incidenţă de necrezut, mult mai mare decât e azi”, a mai spus subprefectul judeţului Timiş.

Rata de incidenţă la 14 zile în Timişoara a atins, luni, 7.15 la mia de locuitori, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a decis restricţii grele, între care carantina de noapte în weekend, interzicerea evenimentelor şi închiderea restaurantelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici