Suceava: 1.800 de salariaţi, concediaţi în ultimele două luni

Un număr de 1.800 de salariaţi din judeţul Suceava au fost concediaţi în lunile decembrie şi ianuarie, majoritatea din domeniul construcţiilor, prelucrării lemnului, dar şi din domeniul producerii rulmenţilor şi mobilei.

14 afișări
Imaginea articolului Suceava: 1.800 de salariaţi, concediaţi în ultimele două luni

Suceava: 1.800 de salariaţi, concediaţi în ultimele două luni

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, în cursul lunii decembrie, un număr de 17 firme sucevene au depus notificări anunţând concedierea colectivă a 1.329 de salariaţi, din care 706 sunt din domeniul construcţiilor, 77 din domeniul instalaţiilor electrice, 29 din domeniul producerii betoanelor, 11 din domeniul prelucrării lemnului şi 12 din domeniul producerii mobilei.

În cursul lunii ianuarie, alte zece firme din judeţul Suceava au anunţat concedierea a 471 de salariaţi, cei mai mulţi, 245, provin de la o fabrică de mobilă din Suceava, 20 din domeniul turismului, iar restul din domeniul prelucrării lemnului, extracţiei pietrişului şi producerii de băuturi alcoolice.

Datele preconizate de la care încetează raporturilor de muncă pentru salariaţi ai firmelor care au făcut notificări în acest sens sunt în intervalul decembrie 2008- 1 martie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici