- Home
- Social
- SUCEAVA, (18.07.2016, 19:00)
- Tibi Bujdei ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Suceava: Arbori doborâţi pe 2.335 hectare de pădure în zona Demăcuşa, în urma unei furtuni - FOTO
Arbori de pe 2.335 de hectare de pădure din zona Demăcuşa, judeţul Suceava, au fost dezrădăcinaţi sau doborâţi, în urma unei furtuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.
4976 afișări

Suceava: Arbori doborâţi pe 2.335 hectare de pădure în zona Demăcuşa, în urma unei furtuni - FOTO
Şeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel, a declarat, luni, că furtuna de duminică seara a provocat, în mai puţin de două ore, pagube majore în fondul forestier, prin ruperea şi, mai ales, prin dezrădăcinarea şi doborârea la pământ a arborilor.
El a spus că pagubele s-au produs în fondul forestier din proprietatea statului, în zona Demăcuşa, pădure administrată prin Baza Experimentală Tomnatic, fiind afectate păduri de molid, atât cele tinere, cât şi arborete aflate la vârsta exploatabilităţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Jennifer Lopez și Ben Affleck se despart după trei săptamâni de la nuntă
-
Reuniune a Consiliului de Securitate ONU pe tema situaţiei de la Centrala nucleară Zaporojie
-
Interdicţia UE asupra importurilor de cărbune din Rusia va intra în vigoare joi. Cât de puternic va fi afectată economia rusă
-
China intensifică relaţiile cu Rusia şi consideră SUA "principalul instigator" în criza din Ucraina
"Suprafaţa totală afectată de doborâturi şi rupturi disparate de arbori este de peste 2.335 de hectare. Volumul masei lemnoase puse la pământ este estimat la circa 24.000 de metri cubi. Din acest volum, pe o suprafaţă compactă de 35 de hectare au fost doborâţi toţi arborii. Volumul acestei doborâturi în masă de pe cele 35 de hectare este apreciat la 15.000 de metri cubi, iar restul de 9.000 de metri cubi de material lemnos sunt răspândiţi pe alte circa 2.300 de hectare”, a spus şeful Gărzii Forestiere Suceava.
El a adăugat că silvicultorii lucrează la deschiderea drumurilor forestiere blocate.
Potrivit lui Găşpărel, au fost identificate zonele afectate de calamitate şi s-a întocmit o programare a lucrărilor de evaluare a masei lemnoase de exploatat, urmând ca, în cel mai scurt timp, masa lemnoasă să fie scoasă la licitaţie şi să înceapă lucrările de exploatare forestieră.






Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe