Suceava: Ladă metalică cu muniţie, găsită pe malul unui pârâu

O ladă metalică în care se aflau mai multe tipuri de muniţie provenind din al doilea război mondial a fost găsită de un pădurar pe malul unui pârâu din zona comunei sucevene Putna.

212 afișări
Imaginea articolului Suceava: Ladă metalică cu muniţie, găsită pe malul unui pârâu

Muniţie din al doilea Război Mondial (Imagine din arhivă; captură video)

Un pădurar a anunţat, miercuri după-amiază, că în zona Cantonului Silvic Ştefu de pe raza comunei Putna a găsit pe malul unui pârâu o ladă metalică cu mai multe elemente de muniţie în ea.

Echipa pirotehnică a luat măsurile de securitate în astfel de cazuri şi a identificat şi ridicat 47 de cartuşe de infanterie calibrul 7,65 mm, un proiectil exploziv trasor calibrul 40 mm şi două mecanisme de ghidare, provenind din al doilea război mondial.

Acestea au fost preluate şi depozitate provizoriu până la distrugerea lor controlată.

Echipa pirotehnică a ISU Suceava a mai intervenit, miercuri şi în comuna Stulpicani unde, în curtea gospodăriei lui Sorin A. au fost găsite, în timpul unor săpături, cinci cartuşe de infanterie, calibrul 7,62 mm, provenind tot din al doilea război mondial.

Pirotehnicienii au asigurat asistenţa tehnică de specialitate până la terminarea lucrărilor de săpare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici