Sulfina Barbu, despre protestul pensionarilor: Manifestările publice nu aduc mai mulţi bani la buget

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat marţi, referitor la protestul pensionarilor, că manifestările publice nu aduc mai mulţi bani la buget şi că nu există resurse financiare pentru indexarea pensiilor de la începutul anului 2012, dar speră ca acestea să existe în a doua parte a anului viitor.

138 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu, despre protestul pensionarilor: Manifestările publice nu aduc mai mulţi bani la buget

Sulfina Barbu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Eu pot să înţeleg dorinţa pensionarilor de a li se auzi vocea şi respectă, cred, orice reprezentanţi ai instituţiei publice dreptul la libera exprimare, dar, din păcate, nici contestaţiile pe care unii colegi parlamentari le-au făcut la Curtea Constituţională, nici manifestările publice nu aduc mai mulţi bani la buget. Acesta este bugetul pe care îl avem la dispoziţie pentru prima jumătate a anului 2012, transparent, am anunţat lucrul acesta", a spus Sulfina Barbu.

Ea speră să existe resurse financiare în a doua parte a anului 2012 pentru indexare, dar a arătat că "nimeni nu poate să certifice acest lucru".

"Nu există resurse pentru aceste indexări de la începutul anului 2012. Sperăm ca în a doua parte a anului 2012 să existe resurse financiare, dar nimeni astăzi nu poate să certifice acest lucru", a precizat Barbu.

Câteva sute de pensionari au protestat marţi în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de anunţul îngheţării pensiilor şi în 2012. Protestul a fost organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR), între orele 11.00 şi 13.00. La acţiune au fost anunţaţi reprezentanţi ai organizaţiilor de pensionari din judeţele Bihor, Braşov, Brăila, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Mureş, Mehedinţi, Neamţ, Vrancea precum şi 1.000 de pensionari din Capitală.

Protestul s-a încheiat după ce o delegaţie a pensionarilor a discutat cu preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Doina Pârcălabu, care le-a comunicat că nu sunt bani pentru indexarea pensiilor anul viitor.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici