Sulfina Barbu, membru CNSAS: Procedura de verificare în cazul Adinei Florea nu este îndeplinită

Sulfina Barbu, membru în Colegiul CNSAS, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că şedinţa din data de 21 decembrie nu a mai avut loc din lipsă de cvorum, astfel că procedura de verificare în cazul Adinei Florea pentru şefia DNA nu a fost îndeplinită.

1936 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu, membru CNSAS: Procedura de verificare în cazul Adinei Florea nu este îndeplinită

Sulfina Barbu, membru CNSAS: Procedura de verificare în cazul Adinei Florea nu este îndeplinită

„Precizez că în data de 21 decembrie nu s-a ţinut şedinţa din lispă de cvorum. Deci în cazul doamnei Adina Florea procedura de reverificare în vederea menţinerii sau nu a adeverinţei, ea nu s-a finalizat. Colegiul CNSAS trebuia şi trebuie să ia în calcul în urmtătoarea şedinţă probabil, vom vedea, trebuie s ia în calcul nota de constatare întocmită de Direcţia de specialitate dn CNSAS şi Colegiul să dispună în funcţie de această ntă de constatare dacă se menţine adeverinţa. Dar precizez că această şedinţă nu a avut loc. Procedura în cazul Adinei Florea nu este finalizată în acest moment”, a declarat Sulfina Barbu pentru MEDIAFAX.

Întrebată dacă în acest context retrimiterea propunerii privind Adina Florea la şefia DNA, pe 27 decembrie, de către ministrul Justiţiei către Klaus Iohannis, a fost făcută în deplină legalitate, Sulfina Barbu a răspuns: „Din punctul de vedere al verificărilor întocmite de CNSAS aşa cum prevede legea 303/2004, nu este îndeplinită procedura de reverificare din partea CNSAS”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, pe 27 decembrie, preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea pentru numirea Adinei Florea la şefia DNA.

„Am transmis către preşedintele României solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general. Am transmis către preşedintele României şi următoarele solicitari de numire în funcţiile conducere: 1. Elena Giorgiana Hosu - procuror şef adjunct DIICOT; 2. Antonia-Eleonora Constantin - procuror şef al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ; 3. Iuliana Nedelcu - procuror şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul PICCJ; 4.Florena-Esther Sterschi - procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul PICCJ; 5. Adina Florea - procuror şef al DNA! Exprimăm şi speranţa faptului că preşedintele va reciti atât art. 132 din Constituţie, cât şi Decizia CCR nr 358/ 2018”, a scris Tudorel Toader, pe 27 decembrie, pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici