VIDEO  Supravieţuitoare a Holocaustului împărtăşeşte experienţa pe TikTok pentru a educa tinerii

  • Tova Friedman, supravieţuitoarea Holocaustului, este o vedetă TikTok la vârsta de 85 de ani, datorită nepotului ei în vârstă de 17 ani.
  • În sufrageria familiei din Morristown, New Jersey, nepotul înregistrează scurte videoclipuri cu bunica lui când îşi aminteşte despre viaţa din 1944 şi 1945, când era o copilă de 6 ani, în lagărul de exterminare de la Auschwitz din Polonia ocupată de nazişti. De asemenea, ea discută despre experienţele ei înainte şi după tabără.
  • De asemenea, ea discută despre experienţele ei înainte şi după tabără.
1500 afișări
Imaginea articolului Supravieţuitoare a Holocaustului împărtăşeşte experienţa pe TikTok pentru a educa tinerii

Supravieţuitoare al Holocaustului împărtăşeşte experienţa pe TikTok pentru a educa tinerii

A luat avânt rapid”, a spus Friedman. „Şi apoi ne-am dat seama că a este un mediu fabulos pentru Holocaust, pentru tinerii care nu vor să citească cărţile, cărora nu le plac orele de la şcoală, cărora nu le place felul în care predau profesorii sau orice altceva, care s-au plictisit de el sau unii care nu au auzit niciodată de el. Iată-i, ascultând.”
 
Nepotul ei, Aron Goodman, a spus că videoclipurile lor cele mai vizionate sunt „cele care arată numărul ei”, identitatea tatuată pe braţele prizonierilor de la Auschwitz
 
Oamenii din întreaga lume nu pot avea şansa de a vedea un supravieţuitor, de a vedea istoria pe braţul lor”, a spus Goodman. „Aşadar, reţelele sociale şi TikTok sunt modul în care ne transmitem mesajul şi arătăm dovezile Holocaustului pe care oamenii le neagă pe nedrept.”
 
Comentarii videoclipurilor îi mulţumesc lui Friedman pentru că i-a postat amintirile, mulţi remarcând că nu au aflat prea multe, sau nimic, despre Holocaust în şcoală, potrivit AP

Istorie învăţată pe TikTok

 
Goodman a spus că realizează videoclipurile pentru a contracara discursurile antisemite online şi pentru a educa generaţia TikTok despre ororile Holocaustului.
 
Trebuie să ne concentrăm asupra istoriei şi să avertizăm oamenii unde poate duce ura dacă nu este controlată, dacă nimeni nu face nimic în privinţa asta”, a spus liceanul.
 
Un alt TikTok prezintă imagini alb-negru cu Friedman cu alţi copii evrei la începutul anului 1945, în timp ce îşi împinge mâneca în sus pentru a arăta numărul tatuat de pe braţ. Filmul a fost realizat de armata sovietică la o săptămână după ce au eliberat lagărul.
 
Friedman a spus că oamenii se întreabă adesea cum ar putea să aibă încredere sau să iubească oamenii după evenimentele la care a fost martoră. Friedman a spus că a văzut mulţi alţi supravieţuitori ai Holocaustului care şi-au pierdut familiile în lagăre, care se recăsătoresc şi au mai mulţi copii, pe care i-au numit „copii înlocuitori” în acele vremuri.
 
Viaţa este rezistentă şi poţi trăi din nou”, a spus Friedman, care lucrează acum ca terapeut şi asistent social şi a scris o carte despre experienţele ei numită „Fiica lui Auschwitz”. „Aşa aş dori să anunţ oamenii. Este speranţa că omenirea se poate reconstrui singură.
 
@tovafriedman Meet Tova Friedman, a Holocaust Survivor from Tomashov Mazovsky, Poland. #shoah #israel @israel @lilyebert #alwaysremember #poland #fyp #education #Fy ♬ Inspiration - WavebeatsMusic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici