SUSPECTUL de Ebola internat la "Matei Balş" are malarie

Bărbatul din Constanţa suspectat iniţial de infectare cu virusul Ebola, după ce a venit din Nigeria, are malarie şi a fost transferat de la Institutul "Matei Balş" la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş", în stare critică, dar stabilă, a anunţat, vineri, Ministerul Sănătăţii.

479 afișări
Imaginea articolului SUSPECTUL de Ebola internat la "Matei Balş" are malarie

SUSPECTUL de Ebola internat la "Matei Balş" are malarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" au informat conducerea Ministerului Sănătăţii că, în urma investigaţiilor medicale, a fost infirmată suspiciunea de infectare cu virusul febrei hemoragice la pacientul transferat, joi noapte, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Conform specialiştilor, în cazul bărbatului s-a stabilit diagnosticul de malarie, a precizat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Pacientul a fost transferat de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" în stare critică, dar stabilă, a mai arătat MS.

Bărbatul suspectat de Ebola, în vârstă de 60 de ani, a fost dus joi noapte de la Constanţa la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, întrucât avea febră mare şi nu se simţea bine, în condiţiile în care se întorsese recent din Nigeria.

Un prim diagnostic, stabilit la spitalul din Constanţa, a fost de malarie, însă pentru a fi făcute testele de laborator, a fost transferat în Capitală.

Înainte ca bărbatului să-i fie făcute testele, managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este foarte puţin probabil ca acesta să fie infectat cu Ebola, însă trebuie luate toate măsurile de izolare a pacientului, până când se va stabili diagnosticul.

"Întrucât a venit din Nigeria, s-a pus şi problema că ar putea avea Ebola. Este, însă, foarte puţin probabil să fie vorba despre acest diagnostic, întrucât Nigeria a fost declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept ţară fără Ebola", a spus Cercel.

Testele pentru Ebola se fac la Institutul "Matei Balş", unde un etaj este izolat şi pregătit cu 15 paturi pentru eventualele cazuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici