Suspectul în cazul crimei din Sectorul 6 al Capitalei a fost arestat preventiv

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a bărbatului suspectat că a înjunghiat mortal un tânăr, pe un teren viran din zona Bulevardului Timişoara, în Sectorul 6 al Capitalei.

640 afișări
Imaginea articolului Suspectul în cazul crimei din Sectorul 6 al Capitalei a fost arestat preventiv

Suspectul în cazul crimei din Sectorul 6 al Capitalei a fost arestat preventiv (Imagine: Shutterstock)

Alexandru Geany Rizea, în vârstă de 37 de ani, a fost reţinut duminică seară, după ce a fost audiat de poliţiştii bucureşteni de la Serviciul Omoruri şi de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorii au cerut, luni, magistraţilor Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a lui Alexandru Rizea, acuzat de omor calificat.

Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Alexandru Rizea. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Alexandru Rizea este acuzat că, în 1 decembrie, l-a înjunghiat mortal pe Costel Lăutaru, de 29 de ani, pe un teren viran din zona Bulevardului Timişoara.

Anchetatorii au stabilit, după realizarea reconstituirii, luni, şi audierea martorului-cheie din acest caz, că Rizea l-a înjunghiat pe Costel Lăutaru după ce a acesta ar fi cerut servicii sexuale unei tinere, în schimbul unui plic cu etnobotanice.

Alexandru Rizea, cunoscut cu antecedente penale, pentru furt, le-a arătat poliţiştilor Serviciului Omoruri locul unde s-a produs incidentul şi cum s-a luptat cu Costel Lăutaru înainte să-l înjunghie pe acesta în zona inimii.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în spatele acestui omor stă un scandal izbucnit într-un cerc de cunoscuţi, toţi consumatori de stupefiante.

Alexandru Rizea a mărturisit anchetatorilor că, după ce fratele său, Marian, a fost arestat la jumătatea lunii noiembrie pentru că a încercat să spargă o locuinţă, iubita acestuia, Adriana Gheorghe, de 23 de ani, originară din comuna 1 Decembrie, a rămas să locuiască în apartamentul său.

Rămasă singură, fata a continuat să se drogheze alături de grupul de prieteni ai iubitului ei, despre care poliţiştii susţin că făcea parte dintr-o bandă de hoţi cunoscută sub numele de "Autogara".

În acest context, în 1 decembrie, tânăra a plecat să cumpere etnobotanice de la un "magazin de vise" din cartier, împreună cu Costel Lăutaru. După ce au cumpărat substanţele, cei doi ar fi plecat pe un teren viran din apropiere. Acolo, Lăutaru i-ar fi spus Adrianei Gheorghe că nu-i dă droguri decât dacă acceptă să întreţină relaţii sexuale cu el. La început, tânăra l-a refuzat, însă, ulterior, ar fi acceptat, însă numai după ce şi-ar fi primit doza. După ce s-a drogat, Adriana ar fi refuzat, în continuare, să-şi ofere serviciile sexuale, iar Lăutaru, simţindu-se înşelat, ar fi devenit agresiv.

Atunci, Adriana l-a chemat în ajutor pe fratele iubitului ei, care în jurul orei 20.00 a ajuns la faţa locului, unde s-ar fi luat la bătaie cu tânărul drogat, pe care, în timpul conflictului, l-ar fi înjunghiat în inimă cu un cuţit.

"L-am auzit cum a zis: «Jeane, m-ai tăiat!» Atunci, m-am speriat şi am fugit acasă", a povestit Alexandru Rizea, în timp ce le arăta anchetatorilor unde a avut loc încăierarea.

Înjunghiat în zona inimii, Lăutaru a fost ridicat de un echipaj SMURD, însă, în drum spre Spitalul Universitar, a intrat în stop cardio-respirator, astfel că medicii au început să îi facă manevre de resuscitare. El fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe a unităţii sanitare, însă nu a putut fi salvat.

Audiată de poliţişti, Adriana Gheorghe a încercat, la început, să mintă şi să-i pună pe anchetatori pe o pistă falsă. Cu toate acestea, autorităţile l-au identificat repede pe suspectul principal, care, în momentul în care a fost încătuşat se afla în scara blocului în care locuieşte.

Tot atunci autorităţile au găsit ascuns, în lampa ascensorului din bloc, cuţitul folosit la omor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici