Suspectul în cazul dispariţiei omului de afaceri din Arad a fost arestat preventiv

Suspectul în cazul dispariţiei omului de afacri din Arad Abel Apost a fost prezentat, joi seară, judecătorilor Tribunalului Arad, care au decis arestarea preventivă a acestuia pe 29 de zile pentru omor calificat, suspectul anunţând că va face recurs.

905 afișări
Imaginea articolului Suspectul în cazul dispariţiei omului de afaceri din Arad a fost arestat preventiv

Suspectul în cazul dispariţiei omului de afaceri din Arad a fost arestat preventiv (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad l-au prezentat judecătorilor pe Adrian Buleu cu propunerea de arestare, iar decizia magistraţilor a fost luată în şedinţă publică, respectiv arestarea preventivă pe 29 de zile, pentru omor.

Cadavrul bărbatului dispărut nu a fost descoperit până la ora transmiterii acestei ştiri, însă magistraţii au considerat că există suficiente probe pentru arestarea preventivă a suspectului.

În timpul audierilor din sala de judecată, suspectul nu a făcut niciun fel de declaraţii, însă la final judecătorul l-a întrebat dacă face recurs, acesta confirmând.

Între timp, forţele de ordine continuă cercetările în vederea descoperirii cadavrului şi a altor indicii care să lămurească împrejurările în care s-au petrecut evenimentele.

Adrian Buleu urmează să fie dus în arestul IPJ Arad.

Omul de afaceri Abel Apostol a dispărut de o săptămână de la baza sportivă pe care o deţine în centrul Aradului şi care ar fi fost ucis.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că unul dintre membrii echipei de specialişti sosiţi de la Bucureşti la Arad pentru a sprijini ancheta a participat şi la cercetările din cazul dispariţiei Elodiei Ghinescu.

Echipa a adus la Arad aparatură de laborator şi instrumente sofisticate care vor fi folosite pentru studierea probelor culese până în prezent, anchetatorii sperând că vor reuşi să demonstreze ipoteza că Abel Apostol a fost ucis de către soţul partenerei sale de afaceri, Adrian Buleu.

Conform surselor citate, cadavrul este căutat în continuare, atât în Pădurea Vladimirescu, unde a fost găsită o maşină incendiată care ar aparţine suspectului, cât şi într-un lac din pădure şi pe râul Mureş.

Aceleaşi surse afirmă că autoturismul incendiat de presupusul criminal este în posesia anchetatorilor.

Martori aflaţi la picnic anunţaseră încă din seara de 1 mai la 112 că un autoturism este cuprins de un incendiu în Pădurea Vladimirescu, atunci intervenind pompierii, fără să se ştie că există o legătură cu dispariţia omului de afaceri, în maşină nefiind găsit vreun cadavru.

O echipă de criminalişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Institutului Naţional de Criminalistică s-a deplasat, joi, la Arad, pentru a acorda sprijin în ancheta privind cazul presupusului omor comis asupra omului de afaceri Abel Apostol, informa Poliţia Română.

Echipa - formată din şeful Serviciului Omoruri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, ofiţeri specialişti ai Institutului Naţional de Criminalistică şi un autolaborator criminalistic - s-a dus la Arad, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, pentru a acorda sprijin de specialitate Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad la cercetarea la faţa locului, precum şi pentru valorificarea mijloacelor de probă ridicate, se preciza într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Bărbatul reţinut ca suspect în cazul dispariţiei omului de afaceri arădean Abel Apostol este acuzat de omor, procurorii afirmând că acesta l-a ucis în bătaie pe Abel Apostol, apoi a dus cadavrul într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu şi a incendiat maşina cu care l-a transportat.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Arad, Dan Ursu, declara că suspectul reţinut în cazul dispariţiei omului de afaceri Abel Apostol, respectiv Adrian Buleu, este cercetat pentru infracţiunea de omor.

"S-a reţinut că în seara zilei de 1 mai Buleu Adrian l-a agresat pe Apostol Abel în incinta unui local, generându-i victimei leziuni care au provocat decesul. Ulterior, a transportat cadavrul cu ajutorul autoturismului său într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu, unde a incendiat autovehiculul", declara Ursu.

El spunea că Adrian Buleu nu a colaborat cu anchetatorii.

"În cursul audierilor, nu a oferit informaţii, prevalându-se de dreptul său de a nu face declaraţii", adăuga Ursu.

Omul de afaceri din Arad Abel Apostol, dat dispărut de către familie, este căutat de vineri, 3 mai, fiul bărbatului susţinând că tatăl său fusese ameninţat cu moartea de către asociatul său în afaceri. Familia menţiona că omul de afaceri, în vârstă de 55 de ani, a fost văzut ultima dată în seara de 1 mai, în incinta bazei sportive pe care o deţine.

În noaptea de miercuri spre joi, au fost audiate de către procurori mai multe persoane, între care Alina Buleu, partenera de afaceri a lui Abel Apostol, precum şi soţul acesteia, Adrian Buleu. Acesta din urmă a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind suspect în acest caz. Surse din rândul anchetatorilor spuneau că există indicii că între cei doi bărbaţi ar fi avut loc un conflict, iar Abel Apostol ar fi fost ucis.

Ancheta în cazul dispariţiei omului de afaceri Abel Apostol a fost preluată de către procurorii Parchetului Tribunalului Arad, deşi iniţial cazul era în competenţa procurorilor Parchetului Judecătoriei Arad, între timp anchetatorii obţinând probe care îi conduc către ipoteza unei crime.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, joi dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX că în cursul cercetărilor au fost descoperite pete de sânge în restaurantul deţinut de Apel Apostol şi de partenera sa de afaceri. Procurorii au ridicat şi bucăţi de gresie pentru teste de laborator, după ce angajaţi ai restaurantului au afirmat că ar fi fost puşi de către şefi să spele pe jos, în seara dispariţiei lui Abel Apostol.

Căutarea omului de afaceri a fost extinsă într-o pădure din localitatea arădeană Vladimirescu, aflată la câţiva kilometri de municipiul Arad, existând suspiciunea că acolo ar fi putut fi ascuns cadavrul bărbatului. În pădure există şi un lac, căutările urmând să aibă loc şi în apă.

În pădure, anchetatorii au descoperit un autoturism incendiat.

"Tatăl meu a fost chiar şi ameninţat cu moartea de către familia asociatului. Totul a pornit de la faptul că tata doreşte să despartă baza sportivă de restaurant, iar el să rămână cu sportul. A revenit recent din SUA şi doreşte să se întoarcă acolo, iar de afacere să mă ocup eu. Asociatul şi familia acestuia au avut obiecţii şi au recurs la ameninţări", declara corespondentului MEDIAFAX fiul omului de afaceri, Albert Apostol.

Omul de afaceri Abel Apostol deţine în asociere, în centrul municipiului Arad, pe malul Mureşului, o bază sportivă şi un restaurant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici