Suspiciune de coronavirus în ţară. O româncă dintr-o zonă contaminată a aterizat pe aeroportul din Cluj / Anunţul medicilor

Echipe medicale verifică, marţi, o pasageră care a sosit pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj-Napoca din Varşovia, după ce au apărut informaţii că aceasta ar fi fost în Asia de Sud-Est în zona contaminată cu coronavirus.

4098 afișări
Imaginea articolului Suspiciune de coronavirus în ţară. O româncă dintr-o zonă contaminată a aterizat pe aeroportul din Cluj / Anunţul medicilor

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat corespondentului MEDIAFAX că femeia din cursa de la Varşovia a fost transportată preventiv la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Prefectul a adăugat că nu e vorba despre o stewardesă, ci despre o pasageră din avion. „Este o pasageră, nu prezintă simptome specifice, dar pentru siguranţă s-a decis să fie transportată la spital. S-au luat datele de contact de la toţi pasagerii şi li s-a recomandat ca 14 zile să poarte mască respiratorie”, a spus Abrudean.

Echipe medicale au verificat marţi o pasageră sosită pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj-Napoca din Varşovia, după ce au apărut informaţii că aceasta ar fi fost în Asia de Sud-Est în zona contaminată cu coronavirus.

Potrivit directorului operaţional al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, Tudorel Lupoaiei, avionul a aterizat la Cluj-Napoca din Varşovia şi a fost vorba despre o româncă.

Medici: Puţin probabil ca pasagera din avionul de la Varşovia să fie infectată cu coronavirus

Pasagera din avionul care a aterizat marţi la Cluj-Napoca de la Varşovia rămâne în izolare la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca pentru 14 zile. Medicii de aici consideră, însă, „puţin probabil” ca aceasta să fie infectată cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat al DSP Cluj transmis, marţi, pasagera a anunţat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecţie cu coronavirus.

„În cursul zilei de marţi, pe aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varşovia-Cluj-Napoca, a fost preluată o persoană care a anunţat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecţie cu coronavirus. A fost alertat aeroportul, şi conform procedurii, aeronava a fost garată. Medicul epidemiolog din DSP a efectuat ancheta epidemiologică conform procedurilor. În urma anchetei s-a decis, ca măsură profilactică, persoana este asimptomatică, izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca pentru o perioadă de până la 14 zile şi prelevarea de probe conform metodologiei. În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase medicii specialişti consideră puţin probabil ca persoana să fie infectată cu coronavirus”, se arată în comunicat.

Pentru ceilalţi 57 de pasageri din aeronavă s-a întocmit o evidenţă cu datele acestora pentru a putea fi contactaţi şi monitorizaţi.

„Totodată, aceştia au primit informaţii cu privire la simptomatologia bolii şi le-a fost recomandat ca, în cazul apariţiei unor simptome, să se adreseze serviciului de urgenţă 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca”, se mai arată în comunicatul DSP Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici