Sute de mii de locuri de muncă libere în Germania! Cum te angajezi?

Cererea de forţă de muncă din Germania a atins cel mai înalt nivel din ultimii şase ani, ceea ce i-a făcut pe angajatori să scoată la concurs pe piaţa europeană a muncii peste 300.000 de posturi pentru care caută salariaţi pe portalul de recrutare EURES.

362 afișări
Imaginea articolului Sute de mii de locuri de muncă libere în Germania! Cum te angajezi?

Sute de mii de locuri de muncă libere în Germania! Cum te angajezi? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea posturilor vacante sunt în sectorul sănătăţii, al construcţiilor sau în cel alimentar, dar angajatorii caută şi personal înalt calificat. Şi deşi Germania este unul dintre statele europene care a menţinut restricţiile pe piaţa muncii pentru români, orice lucrător din România se poate angaja în această ţară în baza unui permis de muncă.

Agenţia de stat pentru ocuparea forţei de muncă a anunţat, ieri, că angajatorii germani se confruntă cu mari dificultăţi în a ocupa locurile de muncă vacante, în prezent aceştia înregistrând la instituţia publică zeci de mii de posturi vacante.

Problema lipsei forţei de muncă autohtone a devenit o problemă serioasă la Berlin, în condiţiile în care presa germană scria recent că Guvernul condus de Angela Merkel intenţionează să lanseze o campanie de angajare a tinerilor europeni din ţări aflate în criză, pentru a preveni un deficit al forţei de muncă.

Citeşte mai multe despre locurile de muncă din Germania pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici