Sute de percheziţii pentru destructurarea reţelelor de crimă organizată

Poliţiştii, împreună cu procurorii DIICOT vor pune în executare marţi peste 260 de mandate de percheziţie domiciliară şi 250 de mandate de aducere.

1297 afișări
Imaginea articolului Sute de percheziţii pentru destructurarea reţelelor de crimă organizată

În cadrul unei ample operaţiuni, Poliţia Română şi procurorii DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, fac, marţi dimineaţa, peste 50 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă, trafic de migranţi şi criminalitate informatică.

În cadrul operaţiunii realizate la nivel naţional, poliţiştii, împreună cu procurorii DIICOT vor pune în executare peste 260 de mandate de percheziţie domiciliară şi 250 de mandate de aducere.

Astfel, sunt desfăşurate 37 de acţiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 212 mandate de percheziţie domiciliară şi aproximativ 200 de mandate de aducere, precum şi 10 acţiuni operative pe linia combaterii criminalităţii informatice, urmând a fi puse în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară.

De asemenea, poliţiştii şi procurorii fac trei acţiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane, urmând a fi puse în executare 25 de mandate de percheziţie domiciliară, precum şi o acţiune operativă pe linia combaterii traficului de migranţi, urmând a fi puse în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară.

„Percheziţiile efectuate marţi au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală a persoanelor implicate, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acţiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranţă al cetăţenilor şi, nu în ultimul rând, protecţia victimelor infracţiunilor”, potrivit Poliţiei Române.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici