Sute de persoane care deţineau ilegal arme şi muniţii, depistate de poliţişti

Poliţiştii au descoperit, în urma mai multor razii, controale în trafic şi percheziţii, toate desfăşurate în luna mai, câteva sute de persoane care deţineau ilegal arme şi muniţii, aproape 400 dintre acestea fiind în prezent cercetate pentru deţinere, port sau uz de armă, informează Poliţia Română.

158 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane care deţineau ilegal arme şi muniţii, depistate de poliţişti

Sute de persoane care deţineau ilegal arme şi muniţii, depistate de poliţişti (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

"Începând cu data de 10 mai până la sfârşitul lunii, oamenii legii au constatat 83 de infracţiuni de deţinere ilegală de armă letală, 220 de infracţiuni de deţinere sau port de armă neletală fără drept, 32 de fapte de uz ilegal de armă letală, 37 de uz ilegal de armă neletală şi 81 alte infracţiuni, precum modificarea sau ştergerea marcajului, contrabandă calificată şi altele", se arată într-un comunicat de sâmbătă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Pentru faptele constatate, poliţiştii cercetează 385 de persoane, dintre care una se află în stare de arest.

În timpul operaţiunilor, poliţiştii au descoperit şi confiscat 322 de arme letale şi neletale şi 7.810 cartuşe de diferite calibre. În acelaşi context, au fost date şi 106 amenzi, în valoare totală de 64.250 de lei. 47 de persoane au rămas temporar fără dreptul de deţinere, port şi folosire a armei, iar altor 34 le-a fost anulat acest drept.

Pentru exemplificare, poliţiştii relatează cazul arădeanului Ionuţ U, în vârstă de 46 de ani. În urma unei percheziţii în casa lui din localitatea Răpsig, poliţiştii au constatat că acesta deţine ilegal o armă de vînătoare confecţionată artizanal, de calibru 16 milimetri, cu ţeavă, dar şi două ţevi pentru arma artizanală, de calibru 12 milimetri, precum şi 13 cartuşe de vânătoare cu alice, de calibru 16 milimetri.

Poliţiştii au mai găsit aici o armă de tir cu aer coprimat, de calibru 4,5 milimetri, 27 de cutii din plastic cu peste 2.000 de alice de plumb, tip "diabolo", 15 tuburi de cartuşe militare de manevră, cu capsele percutate, peste 80 de capse detonante şi 11 percutoare pentru mine antiinfanterie.

Bărbatul este cercetat în libertate pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive şi pentru deţinerea, fără drept, a unei arme neletale.

Un alt arădean, Nicolae C., de 47 de ani, din comuna Hăşmaş, deţinea ilegal o armă militară cu glonţ, cu ţeava retezată şi patul tăiat. Bărbatului i s-a făcut dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici