Sute de şoferi, prinşi de poliţişti nerespectând regulile de circulaţie

Poliţiştii în cadrul unor acţiuni de sâmbătă au prins sute de şoferi care nu au respectat regulile de circulaţie, majoritatea depăşind viteza regulamentară, informează Poliţia Română, care precizează că de la începutul anului au murit în accidente rutiere 93 de persoane, alte 431 fiind rănite.

204 afișări
Imaginea articolului Sute de şoferi, prinşi de poliţişti nerespectând regulile de circulaţie

Sute de şoferi, prinşi de poliţişti nerespectând regulile de circulaţie (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

În doar patru ore, în timpul unei acţiuni organizată în cursul zilei de sâmbătă pe DN1, Autostrada A1 şi DN7, şi coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), 306 conducători auto au fost depistaţi nerespectând prevederile legale.

Peste 180 dintre aceştia au depăşit viteza regulamentară admisă, iar 21 prezentau defecţiuni tehnice la autovehicule.

Analiza dinamicii accidentelor grave de circulaţie înregistrată la nivel naţional, relevă faptul că în intervalul scurs de la începutul anului curent s-au produs în total 459 de asemenea evenimente, soldate cu decesul a 93 de persoane şi 431 de răniţi grav.

Majoritatea acestora au drept cauză principală viteza, sub cele două forme ale sale, neadaptată sau peste limita legală, cât şi faptul că alcoolul tinde să devină o cauză incidentă constantă în producerea accidentelor rutiere grave, iar starea tehnică precară şi, respectiv, dotarea necorespunzătoare a autovehiculelor, raportat la condiţiile meteo din ultimele zile, creşte riscul de producere a evenimentelor rutiere.

Astfel, pentru prevenirea şi diminuarea numărului accidentelor rutiere, sâmbătă, în intervalul orar 12.00 - 16.00, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, s-a organizat o acţiune pe DN1, pe raza de competenţă a judeţelor Prahova, Braşov şi Sibiu, respectiv pe Autostrada A1 şi DN7, în zona de competenţă a judeţelor Argeş, Vâlcea şi Sibiu, cu scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule, în ceea ce priveşte respectarea regimului legal de viteză, combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băututilor alcoolice şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Astfel, poliţiştii rutieri au controlat 526 de autovehicule, au constatat o infracţiune (conducerea unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals) şi au aplicat 306 sancţiuni contravenţionale, dintre care, cele mai multe, 184 au fost pentru viteză, iar 21 pentru defecţiuni tehnice.

Totodată, au fost reţinute 11 certificate de înmatriculare şi nouă permise de conducere, dintre care patru pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, patru pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea depăşirii şi unul pentru defecţiuni tehnice grave ale sistemului de frânare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici