TAB-uri româneşti, oprite în Germania. Reacţia MApN: Curgea din ele apă pluvială

  • Mai multe TAB-uri româneşti au fost oprite în Germania, unde participau la un exerciţiu, pe motiv că din ele ar fi curs combustibil.
  • MApN dezminte informaţiile că TAB-urile armatei române au pierdut ulei şi spune că lichidul care curgea era apă pluvială.
56741 afișări
Imaginea articolului TAB-uri româneşti, oprite în Germania. Reacţia MApN: Curgea din ele apă pluvială

TAB-uri româneşti, oprite în Germania. Reacţia MApN: Curgea din ele apă pluvială

O coloană de transportoare blindate tip TAB B33 „Zimbrul” aparţinând Batalionului 812 Infanterie „Şoimii Carpaţilor”, însoţită de echipaje ale Poliţiei Militare Germane, a fost oprită de către poliţia rutieră germană, pentru motivul că un transportor blindat avea scurgeri de material lichid.

„În cadrul exerciţiului <Green Griffin 21>, organizat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie în poligonul Klientz din Germania, o coloană de transportoare blindate tip TAB B33 <Zimbrul>” aparţinând Batalionului 812 Infanterie <Şoimii Carpaţilor>, însoţită de echipaje ale Poliţiei Militare Germane, pe timpul executării, în cadrul tactic, a unui marş pe roţi spre locaţia de desfăşurare a unei etape a exerciţiului, la intrarea în localitatea Brandenburg, a fost oprită de către poliţia rutieră germană, pentru motivul că un transportor blindat avea scurgeri de material lichid”, trasmite MApN.

Potrivit sursei citate, verificările tehnice efectuate atât la plecare în cursă, cât şi după sesizarea primită, au exclus posibilitatea scurgerilor unor lichide de natură petrolieră, combustibil sau ulei.

„Lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială provenită de la precipitaţiile abundente căzute pe timpul desfăşurării exerciţiului care, în scurgerea normală, a angrenat uşoare reziduuri de natură petrolieră depuse în timp pe circuitul de drenaj al transportoarelor. Aceste scurgeri au fost curăţate de către pompierii germani, cu autospeciale destinate acestui scop. Ca măsură suplimentară de precauţie, coloana de blindate nu a mai continuat deplasarea pe roţi, tehnica fiind îmbarcată pe trailere şi transportată către locul de dispunere din poligon, unde au continuat activităţile prevăzute în planul exerciţiului. În scopul prevenirii unor asemenea incidente, la nivelul Forţelor Terestre s-au dispus măsuri pentru executarea de verificări suplimentare la tehnica militară participantă la misiuni şi exerciţii”, încheie MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici