Taifunul Haikui a lovit Taiwanul. Şcoli şi fabrici au fost închise

Mai multe şcoli şi fabrici au fost închise, iar companiile aeriene şi-au anulat zborurile, după ce taifunul Haikui s-a abătut asupra unor zone din estul şi sudul Taiwanului.

239 afișări
Imaginea articolului Taifunul Haikui a lovit Taiwanul. Şcoli şi fabrici au fost închise

Taifunul Haikui a lovit Taiwanul. Şcoli şi fabrici au fost închise

Haikui a lovit duminică după-amiază sud-estul insulei, zonă muntoasă şi slab populată, fiind primul taifun care loveşte direct Taiwanul în ultimii patru ani. Acesta s-a deplasat apoi prin partea de sud a insulei, transmite Reuters.

Compania de stat Taipower a declarat că Haikui a lăsat fără curent electric peste 240.000 de gospodării, dar că, luni, mai puţin de 34.000 de gospodării erau fără current.

În unele oraşe din sudul, estul şi centrul Taiwanului s-au anulat luni cursurile şi a fost declarată zi liberă pentru muncitori. În capitala Taipei au avut loc ploi sporadice în rafale.

Departamentul de pompieri din Taiwan a raportat cinci răniţi ca urmare a taifunului, dar niciun deces. Guvernul taiwanez a declarat că peste 7.000 de persoane au fost evacuate, în special în sud şi est.

Luni, companiile aeriene din Taiwan au anulat 189 de zboruri interne, doar câteva fiind programate să zboare, în timp ce serviciile de feribot către insulele din jur au fost, de asemenea, suspendate. Zborurile internaţionale au fost mai puţin perturbate, doar 23 de zboruri fiind anulate, a anunţat Administraţia Aeronautică Civilă.

Haikui este mult mai slab decât taifunul Saola, care a lovit sâmbătă Hong Kong şi provincia Guangdong din sudul Chinei.

Începând de luni dimineaţă, Haikui a început să intre în strâmtoarea Taiwan şi să se îndrepte spre China, a declarat Biroul Central de Meteorologie din Taiwan. Acesta va continua să aducă ploi abundente în Taiwan până la mijlocul săptămânii.

Meteorologii chinezi au emis alerte luni dimineaţă pentru Haikui, avertizând asupra vânturilor puternice şi a valurilor mari în jurul provinciilor de coastă Fujian şi Guangdong şi au cerut navelor să ia măsuri de precauţie, a raportat presa de stat chineză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
taifun,
taiwan,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici