Tânăr arestat după ce a provocat un accident şi a fugit. Mama sa, acuzată de influenţarea martorilor

Un tânăr din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, a fost arestat, vineri, după ce a provocat un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane şi apoi a fugit, iar mama acestuia este cercetată sub control judiciar întrucât a încercat să influenţeze martorii să declare că ea se afla la volan.

179 afișări
Imaginea articolului Tânăr arestat după ce a provocat un accident şi a fugit. Mama sa, acuzată de influenţarea martorilor

Tânăr arestat după ce a provocat un accident şi a fugit. Mama sa, acuzată de influenţarea martorilor (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit Parchetului Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, un tânăr este cercetat pentru părăsirea locului accidentului sau modificarea ori ştergerea urmelor acestuia, după ce, în 30 august, a intrat cu maşina pe care o conducea, din cauza vitezei şi a nepăstrării distanţei în mers, într-un autoturism condus de o femeie din Republica Moldova.

În urma impactului, autoturismul condus de tânăr a fost proiectat într-un stâlp al reţelei electrice şi într-o maşină staţionată, iar o femeie din Ucraina, aflată în autoturismul condus de moldoveancă, a fost rănită, necesitând îngrijiri medicale.

Şoferul a părăsit locul accidentului, fiind identificat ulterior de poliţişti.

În acest caz, mama tânărului este cercetată pentru influenţarea declaraţiilor şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Potrivit anchetatorilor, femeia a mers la locul accidentului unde a luat legătura cu martorii şi a încercat să îi determine, promiţând diferite sume de bani, să dea declaraţii mincinoase în faţa organelor de cercetare penală şi să nu îl indice pe fiul ei ca fiind cel aflat la volan.

Femeia a declarat în scris în faţa poliţiştilor că ea a condus autoturismul şi că ea a provocat accidentul, a semnat declaraţia de consimţământ pentru prelevare de mostre biologice - alcoolemie, încercând să ducă în eroare organele de cercetare penală, pentru a-l scăpa de răspundere penală pe fiul său pentru părăsirea locului accidentului.

Mama şi fiul au fost reţinuţi, joi după-amiază, iar tânărul a fost arestat preventiv de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, femeia fiind cercetată sub control judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici