Tânăr internat după conflictul din Deta: Eu şi prietenul meu am fost externaţi forţat pentru a se atenua gravitatea faptelor

Ştefan Alexandru, unul din tinerii implicaţi în altercaţia cu fiii primarului din Deta şi care a fost spitalizat, afirmă că el şi prietenul său au fost externaţi forţat de către medicii Spitalului Judeţean, deşi se simt rău, încercându-se diminuarea implicaţiilor faptelor comise de Bogdan Roman.

921 afișări
Imaginea articolului Tânăr internat după conflictul din Deta: Eu şi prietenul meu am fost externaţi forţat pentru a se atenua gravitatea faptelor

Tânăr internat după conflictul din Deta: Eu şi prietenul meu am fost externaţi forţat pentru a se atenua gravitatea faptelor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ştefan Alexandru şi Gerbner Bogardo, care au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Timişoara în urma conflictului petrecut la Deta la sfârşitul săptămânii trecute, au fost externaţi vineri.

Ştefan Alexandru reclamă însă că medicii i-au externat forţat, deşi ei se simt în continuare rău din cauza rănilor suferite în urma altercaţiei.

"Am mâinile umflate, mă doare rana foarte tare, în partea stângă, unde mi-a atins nervul, simt de parcă m-ar curenta cineva, i-am zis doctorului şi mi-a spus că sunt în regulă. Mi-a spus că prietenul meu (Gherner Bogardo -n.r.) trebuie să mai rămână că este mai grav şi că ar fi trebuit chiar să îl mai opereze încă o dată. A doua zi, a intrat nervos în cameră şi ne-a spus că trebuie să plecăm. Ne-au dat afară. Când am ajuns acasă, la Deta, şi am văzut că Bogdan Roman s-a predat, ne-am dat seama că a fost o manevră, ca să avem mai puţine zile de spitalizare", a declarat, vineri seară, corespondentului MEDIAFAX, Alexandru Ştefan.

În replică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timiş, Liana Dacilescu, a afirmat că medicul curant a decis externarea celor doi la şase zile de la altercaţie deoarece leziunile lor nu erau grave.

"Dacă medicul a decis externarea înseamnă că leziunile nu erau foarte grave. Medicul curant decide cât stă un pacient internat în spital în funcţie de gravitatea leziunii. Nu cred că medicul curant, dacă nu erau în afara oricărui pericol îi externa", a afirmat Liana Dacilescu.

Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean din Timişoara, de câteva zile pacienţii se plimbau pe coridor fără ajutor şi nu dădeau semne că s-ar simţi rău.

Bogdan Roman a fost ridicat de anchetatori vineri seară, în jurul orei 20.30, din zona Pieţei Unirii din centrul Timişoarei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, declara că Bogdan Roman a fost capturat în urma unei operaţiuni la care au participat lucrători SRI şi ofiţeri din cadrul DGIPI, sub coordonarea şefului IGPR, Liviu Popa.

După ce a fost ridicat din Piaţa Unirii, Bogdan Roman a fost audiat de către procurorul de caz, la sediul Poliţiei Judeţene Timiş, după care a fost dus la Judecătoria Deta, unde a ajuns în jurul orei 23.00, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele său în lipsă. După ce instanţa va confirma mandatul de arestare, fiul primarului din Deta va fi dus în arestul Poliţiei Judeţene Timiş.

Camelia Ţăranu, avocata lui Bogdan Roman, susţine că tânărul, în vârstă de 32 de ani, s-a predat poliţiştilor, acest lucru fiind consemnat şi în procesul-verbal întocmit de anchetatori şi prezentat jurnaliştilor de către avocat.

Fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, a fost căutat de poliţişti, el fiind dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră în urma altercaţiei produse sâmbătă noapte pe terasa "Tabu" din oraş.

În urma incidentului, trei tineri au fost răniţi şi spitalizaţi. Astfel, Alexandru Ştefan şi Gerbner Bogardo au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Timişoara, cu tăieturi la mâini şi la spate, în timp ce a treia victimă, Petru Iung, a ajuns la spitalul din Deta cu răni la cap.

În noaptea în care a avut loc incidentul a ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara şi Bogdan Roman, acest fapt fiind consemnat în motivarea deciziei de arestare formulată de magistraţii Judecătoriei Deta. Informaţia a fost confirmată de către reprezentanţii Spitalului Judeţean, care spuneau că Bogdan Roman a avut o tăietură la degetul mare de la o mână, iar după ce i s-au acordat îngrijiri medicale a fost lăsat să plece.

Alături de Bogdan Roman, în acest caz sunt cercetaţi şi Călin Roman, celălalt fiu al primarului din Deta, şi alte trei persoane. De altfel, luni seară, Judecătoria Deta a decis arestarea pentru 29 de zile a lui Călin Roman şi a lui Radu Gherghel, Daniel Vasile Bîrzan şi Valentin Pavel Strîmtu, în timp ce pe numele lui Bogdan Roman s-a emis mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile, el fiind suspectat că i-a tăiat cu sabia pe cei trei tineri ajunşi la spital în urma conflictului din Deta.

În urma acestui scandal, ministrul de Interne, Traian Igaş, a dispus o anchetă la Deta, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, mergând în Timiş. Acolo, Liviu Popa anunţa că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Ulterior, ministrul Traian Igaş anunţa că şeful Poliţiei Deta, Viorel Goloşie, a demisionat din funcţie, în timp ce Liviu Popa preciza că va continua totuşi cercetarea prealabilă a acestuia. Pe de altă parte, miercuri, Viorel Goloşie a ajuns la spitalul din Deta după ce i s-a făcut rău, el fiind cunoscut cu afecţiuni, între care hipertensiune arterială şi boală coronariană. Tot miercuri, şeful Poliţiei Române a anunţat că Goloşie şi-a depus raportul de pensionare.

IGPR a anunţat, vineri, că evaluarea făcută de specialiştii Direcţiei Control Intern din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) la Poliţia Deta, legată de scandalul în care au fost implicaţi fiii primarului, s-a încheiat, urmând ca rezultatele să fie prezentate la 1 august.

Echipa de control a verificat modul de intervenţie a poliţiştilor la evenimentul produs în noaptea sâmbătă spre duminică, precum şi activitatea desfăşurată în primul semestru al anului 2011, comparativ cu perioada similară a anului 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici