Tânăra cu afecţiuni psihice găsită legată cu lanţuri a fost reîncredinţată familiei

Tânăra cu afecţiuni psihice din localitatea Bucura, judeţul Mehedinţi, pe care autorităţile au găsit-o legată cu lanţuri de picioare şi au dus-o la Spitalul Judeţean a fost externată, joi, la cererea familiei, sora sa, în grija căreia se află, venind să o ia acasă.

249 afișări

Potrivit directorului de îngrijiri al Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Elena Bololoi, în urma analizelor care i-au fost făcute tinerei de 23 de ani cu afecţiuni psihice s-a constatat că aceasta nu are leziuni şi nu necesită tratament, motiv pentru care a fost externată şi reîncredinţată familiei.

"La cererea familiei a fost externată, după ce a fost evaluată din nou de medicul psihiatru. A fost consultată şi nu s-au constatat leziuni sau alte afecţiuni care să necesite internarea, în afara problemelor psihice cronice cu care era deja luată în evidenţă", a spus Bololoi.

Tânăra cu handicap s-a întors în casa surorii sale, care a fost reprezentantul legal, beneficiind de indemnizaţie de însoţitor de la Primăria Pătulele, localitatea în care are domiciliul, bani pe care i-a pierdut însă în luna mai.

Primarul comunei Pătulele din judeţul Mehedinţi, Ion Ţicu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că femeia a pierdut indemnizaţia şi calitatea de însoţitor al tinerei cu afecţiuni psihice întrucât, în urma unei anchete sociale făcute de consilierii primăriei, aceasta nu a fost găsită acasă şi nu s-a prezenat nici la şedinţele lunare de instruire.

"Toţi asistenţii personali sunt chemaţi la instruire lunar. În 23 mai, însoţitoarea tinerei nu s-a prezentat, a fost căutată la domiciliu, nu a fost găsită, i s-a lăsat înştiinţare să vină la primărie, nu a venit, aşa că la sfârşitul lunii mai i s-a desfăcut contractul pe care îl avea ca însoţitor", a precizat primarul comunei Pătulele.

Poliţişti, medici de la Ambulanţa Mehedinţi şi reprezentanţi ai Primăriei Vânju Mare au mers, miercuri după-amiază, în satul Bucura, la locuinţa medicului veterinar din localitate, unde au găsit-o pe tânăra de 23 de ani, cu retard grav, care era legată de picioare cu lanţuri, înfometată şi neîngrijită.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Andreea Dobre, declara că poliţiştii au fost sesizaţi în acest caz de către vecini ai medicului veterinar, care este căsătorit cu sora tinerei cu retard.

"La faţa locului a mers echipa operativă a Poliţiei oraşului Vânju Mare, care în urma cercetărilor a întocmit acte premergătoare pentru infracţiunea de lipsire de libertate", spunea Dobre.

Tânăra a fost găsită într-o cameră insalubră, legată cu lanţuri de picioare, iar lângă ea se afla un bătrân de 89 de ani, care este tatăl medicului veterinar. Cei doi erau singuri acasă, medicul veterinar şi soţia acestuia fiind plecaţi la câmp.

Ulterior, tânăra a fost transportată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici