Tânăra de 19 ani care a murit în accidentul feroviar din Iaşi urma să se căsătorească la toamnă

Tânăra de 19 ani care şi-a pierdut viaţa în accidentul de marţi noapte, din localitatea ieşeană Picioru Lupului, venise acasă, din Danemarca, de 3 săptâmâni ca să îşi facă actele pentru a se putea căsători în toamnă. În accident a murit şi unchiul fetei, iar soţia lui este în stare gravă la spital.

7062 afișări
Imaginea articolului Tânăra de 19 ani care a murit în accidentul feroviar din Iaşi urma să se căsătorească la toamnă

Tânăra de 19 ani care a murit în accidentul din Iaşi urma să se căsătorească la toamnă

Cei trei se întorceau pe jos acasă pe o linie de cale ferată despre care credeau că este în reparaţii, când au fost loviţi de trenul Bucureşti-Iaşi, în zona localităţii Picioru Lupului, comuna Ciurea.

„Ei stau pe deal şi ăla era traseul lor, o luau pe o cărăruşă să ajungă acasă, era mai scurt traseul pe acolo. Sunt două linii: una pe care urcă trenul şi aia pe care coboară. Aia pe care coboară fiind defectă, în reparaţii, trenul cobora tot pe linia pe care urca. Ei auzind claxonând, claxonând, nu şi-au dat seama că vine trenul aşa, or fi zis că e din sens invers,... şi atunci au fost loviţi", a povestit, miercuri, o vecină a familiei.

Despre fata de 19 ani, femeia spune că s-a întors de trei săptămâni din Danemarca, unde a plecat la muncă împreună cu prietenul ei şi cu un frate. „Acum au venit să îşi facă actele să se căsătorească. Trebuiau să aibă nuntă în septembrie sau în octombrie", a mai spus vecina victimelor.

Mama bărbatului de 41 de ani povesteşte şi ea că cei trei mergeau spre casă în fiecare zi pe şina de tren. „Pe aici treceau tot timpul. Prin altă parte nu aveau cum să ajungă acasă, treceau pe aici, peste linii. Veneau de la muncă, el lucra în construcţii. Are trei copii", a spus Georgeta Cărăuşu, mama bărbatului care a murit în accident.

Cei trei copii, o fată de 15 ani şi doi băieţi de 5, respectiv 6 ani, sunt acum în grija familiei fratelui bărbatului. „Copiii sunt la noi. Sperăm să îşi revină mama. Trei copii fără tată, măcar să îşi revină mama...", a spus mătuşa copiilor.

Mama celor trei copii, o femeie de 34 de ani, a fost dusă după accident la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Medicii au un prognostic rezervat în ceea ce o priveşte. A suferit multiple fracturi, dar şi un traumatism cranio-cerebral sever şi unul toracic.

„S-a intervenit chirurgical de urgenţă, s-a efectuat splenectomie. La momentul de faţă starea pacientei este extrem de severă, prognosticul este rezervat, este internată în secţia de Terapie intensive”, a declarat Ovidiu Popa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi.

Taguri:
accident,
tren,
victime

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici