Tânăra împuşcată de fiul unui poliţist craiovean a murit - VIDEO

Tânăra în vârstă de 19 ani care a fost împuşcată accidental, joi dimineaţă, de fiul unui poliţist de la secţia 1 Craiova, a murit, vineri, în urma unui stop cardiorespirator, medicii nemaireuşind să o resusciteze.

323 afișări
Imaginea articolului Tânăra împuşcată de fiul unui poliţist craiovean a murit - VIDEO

Tânăra împuşcată de fiul unui poliţist craiovean a murit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, Adriana Trică, Alexandra Iancu, de 19 ani, din comuna doljeană Celaru, a murit, vineri dimineaţă, în secţia de terapie intensivă.

"Decesul a fost constatat la ora 10.40. Femeia a murit în urma unui stop cardiac ireversibil. Medicii au încercat timp de o oră să o resusciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adriana Trică.

Fiul poliţistului va fi cercetat în libertate pentru vătămare corporală din culpă, au decis, joi seară, procurorii Parchetului Tribunalului Dolj.

Poliţiştii au fost sesizaţi, joi dimineaţă, în jurul orei 10.55, prin apelul unic de urgenţă, că într-o locuinţă, situată pe strada Jieţului, din Craiova, s-a auzit o împuşcătură.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, comisarul Adrian Căpraru, poliţiştii au ajuns la faţa locului la două minute după sesizare.

"Acolo au găsit o tânără de 19 ani, împuşcată în cap cu o armă de calibru 5,6 milimetri, deţinută legal de către tatăl băiatului. Din primele verificări, s-a stabilit că tânăra, din comuna Celaru, care locuia cu chirie în locuinţa tânărului de 20 de ani, de pe strada Jieţului, din Craiova, a fost împuşcată accidental, în timp ce băiatul transporta arma de vânătoare dintr-o cameră în alta, iar aceasta i-a căzut din mână şi s-a descărcat accidental, lovind-o pe tânără", a declarat Căpraru.

În urma incidentului, tânăra a fost dusă imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, Alexandra Iancu intrând de două ori în stop cardiorespirator. În prezent, tânăra se află internată la Secţia de Terapie Intensivă.

Video Stirileprotv.ro

Tatăl tânărului a fost cel care i-a cerut acestuia să-i aducă arma

Craioveanul Ionuţ Cristian Dinu (20 ani), care a împuşcat în cap accidental o tânără ce a murit ulterior la spital, fusese pus de către tatăl său, poliţist la Secţia 1 Craiova, înainte de accident, să ia arma din locul unde o ţinea şi să i-o aducă, arată un comunicat al Parchetului Tribunalului Dolj.

Potrivit unui comunicat, transmis, vineri, de Parchetul Tribunalului Dolj, Ionuţ Cristian Dinu (20 ani), din Craiova, a luat arma, din locul în care era depozitată, la solicitarea tatălui său, Nelu Dinu, poliţist la Secţia 1.

"Din primele verificări s-a stabilit că numitul Dinu Cristian Ionuţ, în vârstă de 20 ani, la solicitarea tatălui său, Dinu Nelu, s-a deplasat la locul unde acesta din urmă avea depozitată o armă de vânătoare pentru a i-o aduce. În timp ce efectua această operaţiune, a descărcat accidental arma, proiectilul lovind-o în zona parietal dreapta pe Iancu Ioana Alexandra, în vârstă de 19 ani, aflată în vizită în acel moment la familia Dinu", se arată în comunicatul Parchetului Tribunalului Dolj.

Conform sursei citate, în cauză urmează să fie efectuate mai multe constatări tehnice de specialitate, pentru a se stabili "în mod concret împrejurările comiterii faptei, în funcţie de care se va face şi încadrarea juridică corectă a acesteia".

Surse din cadrul IPJ Dolj susţin că Nelu Dinu, poliţist în cadrul Secţiei 1 din Craiova, a solicitat, vineri, să intre în concediu medical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici