Tânărul din Tulcea, care a omorât cu sabia un câine legat în lanţ, condamnat la închisoare cu suspendare

Tulceanul care a omorât cu o sabie un câine legat a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare. În prima instanţă, el fusese condamnat la închisoare cu executare, iar dacă s-ar fi păstrat decizia ar fi fost primul român condamnat la închisoare cu executare pentru uciderea unui animal.

273 afișări
Imaginea articolului Tânărul din Tulcea, care a omorât cu sabia un câine legat în lanţ, condamnat la închisoare cu suspendare

Tânărul din Tulcea, care a omorât cu sabia un câine legat în lanţ, condamnat la închisoare cu suspendare

Fapta pentru care a fost judecat Ali Gener Memet s-a petrecut în iunie 2014, când tânărul, aflat în vizită la unchiul său, a lovit cu o sabie artizanală un câine de talie mică, legat cu lanţ şi zgardă.

Din cauza rănilor foarte grave suferite în urma loviturii primite, animalul a trebuit să fie eutanasiat.

Curtea de Apel Constanţa a judecat acum apelul formulat de Ali Gener Memet, împotriva sentinţei date de Judecătoria Tulcea, care, în luna iulie a anului trecut, l-a condamnat la şase luni de închisoare cu executare pe Memet, pentru uciderea animalului.

Instanţa a admis, marţi, apelul tânărului şi, rejudecând, a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de şase luni închisoare aplicată de instanţa de fond. Astfel, tânărul de 26 de ani a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare.

Magistraţii au stabilit un termen de supraveghere de doi ani, pe parcursul căruia Ali Gener Memet va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la una din cele două instituţii publice, respectiv Primăria Municipiului Tulcea sau în cadrul unei instituţii de învăţământ de pe raza municipiului Tulcea ce va fi stabilită de Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului.

Sentinţa Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Dacă s-ar fi păstrat decizia Judecătoriei Tulcea, Ali Gener Memet ar fi fost primul român condamnat la închisoare cu executare pentru uciderea unui animal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici