Tanczos Barna, ministrul Mediului, despre problema urşilor: ”Un ong-ist nu are interesul de a proteja viaţa umană”

  • Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că un reprezentant al ONG-urilor nu are interesul de a proteja viaţa umană.
  • Declaraţia a fost făcută în contextul creat de discuţiile despre urşii care vin de în ce mai des în localităţi, punându-i pe oameni în pericol.
1806 afișări
Imaginea articolului Tanczos Barna, ministrul Mediului, despre problema urşilor: ”Un ong-ist nu are interesul de a proteja viaţa umană”

Tanczos Barna, ministrul Mediului, despre problema urşilor: ”Nici un ong-ist nu are interesul de a proteja viaţa umană”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că un activist nu are interesul de a proteja viaţa umană. Declaraţia a fost făcută în contextul creat de discuţiile despre urşii care vin de în ce mai des în localităţi, punându-i pe oameni în pericol.

„Cel puţin acest activist, în niciun caz nu are interesul de a proteja viaţa umană, pentru că dacă ar avea interesul de a proteja viaţa umană, ar vorbi exact cum au vorbit serioasele organizaţii non-guvernamentale cu care am vorbit săptămâna trecută şi care la unison au spus că în situaţii critice este nevoie de intervenţie rapidă. Acest activist nu are cum să spună acest lucru pentru că nu vrea”, spune Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a explicat că el propune o soluţie graduală doar pentru cazurile urgente.

„Nu există o soluţie unică, problema este atât de complexă încât nu există o singură soluţie. Eu propun o soluţie pentru criza din localităţi, nu este o soluţie generală. (...) Propun o intervenţie graduală, ne referim strict la exemplarul din localitate, mergem în locul respectiv. Echipa de jandarmi şi vânătorul merg în localitate, intervin prin alungare, tranchilizare şi ultima soluţie prin împuşcare”, a spus Tanczos Barna.

Ministrul Mediului susţine că în dezbaterile despre urşi există dezinformare şi minciuni.

„Eu propun o intervenţie imediată când o persoană disperată atacată sună la 112, aceea persoană nu poate fi amăgită cu gardurile electrice din pădure şi cu promisiunile unor ONG-uri”, este concluzia ministrului Mediului.

Declaraţiile au fost făcute luni seara, la Antena 3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici