Ţara care a autorizat primul vaccin anti-COVID-19 pe bază de ADN din lume

  • Autoritatea de reglementare a medicamentelor din India a acordat aprobarea pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului anti-COVID-19 produs de Zydus Cadila, primul ser împotriva coronavirusului pe bază de ADN din lume, potrivit pentru adulţii şi copiii cu vârsta de peste 12 ani.
  • Vaccinul ZyCoV-D foloseşte o secţiune de material genetic din virus care oferă instrucţiuni ca ADN sau ARN să producă proteina la care sistemul imunitar răspunde.
  • Spre deosebire de majoritatea vaccinurilor anti-COVID-19, care necesită două doze sau chiar o singură doză, ZyCoV-D se administrează în trei doze.
2523 afișări
Imaginea articolului Ţara care a autorizat primul vaccin anti-COVID-19 pe bază de ADN din lume

Ţara care a autorizat primul vaccin anti-COVID-19 pe bază de ADN din lume

Aprobarea acestuia oferă un impuls programului de vaccinare al Indiei, care are ca scop vaccinarea completă a adulţilor eligibili până în decembrie şi imunizarea cu prima doză a celor cu vârsta sub 18 ani.

Vaccinul Zydus Cadila, dezvoltat în parteneriat cu Departamentul de Biotehnologie, este al doilea vaccin din India care obţine autorizaţie de urgenţă, după Covaxin produs de Bharat Biotech, potrivit Aljazeera.

Producătorul a declarat în iulie că vaccinul anti-COVID-19 este eficient împotriva noilor mutanţii, în special împotriva variantei Delta, iar serul este administrat folosind un aplicator fără ac.

ZyCoV-D este al şaselea vaccin autorizat pentru utilizare în ţara în care doar aproximativ 9,18% din întreaga populaţie a fost complet vaccinată până acum, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Zydus Cadila a prezentat, de asemenea, date care evaluează o varinată de imunizare cu două doze şi intenţionează să solicite aprobarea. Producătorul de medicamente generice, listat cu numele de Cadila Healthcare, îşi propune să producă anual de la 100 la 120 milioane de doze de ZyCoV-D şi a început deja stocarea vaccinului.
 
Compania a solicitat autorizarea ZyCoV-D pe 1 iulie, după ce studiile au arătat că are o eficienţă de 66,6%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici