Târgovişte: Cei doi soţi care au însoţit-o la bancă pe femeia jefuită de peste 90.000 lei, arestaţi

Cei doi soţi care au însoţit-o la bancă pentru a scoate bani pe femeia de 73 de ani, jefuită de peste 90.000 de lei, au fost arestaţi preventiv, joi seară, de magistraţii Judecătoriei Târgovişte, sub acuzaţia de complicitate la tâlhărie, principalul atacator fiind căutat în continuare de poliţişti.

481 afișări
Imaginea articolului Târgovişte: Cei doi soţi care au însoţit-o la bancă pe femeia jefuită de peste 90.000 lei, arestaţi

Târgovişte: Cei doi soţi care au însoţit-o la bancă pe femeia jefuită de peste 90.000 lei, arestaţi (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dâmboviţa, decizia judecătorilor târgovişteni nu este definitivă, puâtnd fi atacată cu recurs de către avocaţii acestora la Tribunalul Dâmboviţa.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei doi soţi, Stelian Corneliu Maţu şi Doinţa Maţu, au fost introduşi în arestul IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii continuă căutările pentru depistarea principalului suspect, fratele Doniţei Maţu, tânărul de 32 de ani, din Bucureşti, Marius Marian Dragne, recidivist, pentru tentativă de tâlhărie.

Soţii Maţu fuseseră reţinuţi joi dimineaţă de procurorii Parchetului Judecătoriei Târgovişte, sub acuzaţia de complicitate la tâlhărie.

Avocaţii celor doi susţin că totul a fost pus la punct de către agresorul de 32 de ani, care este fratele femeii reţinute şi care ar fi ascultat discuţiile dintre victimă şi presupuşii săi complici.

Femeia, în vârstă de 73 de ani, din Târgovişte, a fost atacată, miercuri, de un bărbat care i-a furat o geantă cu peste 90.000 de lei, bani pe care îi scosese de la o bancă din Târgovişte, agresorul fiind apoi urmărit cu maşina de serviciu de un poliţist aflat în zonă. În cele din urmă banii au fost recuperaţi, dar atacatorul, un bucureştean de 32 de ani, recidivist, a reuşit să fugă.

Din primele cercetări a reieşit că femeia, însoţită de doi prieteni de familie, soţ şi soţie, a scos o sumă de bani de la o bancă din centrul municipiului Târgovişte. După ce au plecat de la bancă, bărbatul care o însoţea a invocat că trebuie să oprească la un magazin auto pentru a cumpăra piese pentru maşină, iar după ce autoturismul a fost oprit, la geamul unde era femeia care scosese bani de la bancă a apărut un tânăr cu ochelari şi îmbrăcat în negru care i-a pulverizat spray în faţă, luându-i femeii geanta cu bani şi fugind cu un autoturism.

Incidentul a fost văzut de un poliţist aflat în zonă, care l-a urmărit pe tânăr, iar la un moment dat pe bulevardul Unirii i-a blocat calea cu maşina de serviciu, a coborât din autoturism şi a tras un foc de armă spre maşina hoţului. Ulterior, agresorul l-a lovit cu maşina pe poliţist, rănindu-l. Atacatorul a abandonat apoi maşina şi a fugit fără să ia însă cu el banii furaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici