Târgu Mureş: Tânărul acuzat că şi-a ucis prietena şi i-a incendiat trupul a fost arestat

Tânărul acuzat că şi-a ucis prietena cu un cuţit, apoi a legat-o, a înfăşurat-o într-un covor şi i-a incendiat trupul, într-un apartament din Târgu Mureş, a fost arestat preventiv, joi, decizia fiind luată de magistraţii Tribunalului Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

359 afișări
Imaginea articolului Târgu Mureş: Tânărul acuzat că şi-a ucis prietena şi i-a incendiat trupul a fost arestat

Târgu Mureş: Tânărul acuzat că şi-a ucis prietena şi i-a incendiat trupul a fost arestat (Imagine: Florin Buliga / Mediafax Foto)

Tribunalul Mureş a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Szalai Lorand pe o perioadă de 29 de zile, respingând ca nefondată cererea formulată de apărătorii acestuia, de luare a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judecătorul Manuela Hurdugaci a anunţat că hotărârea poate fi atacată cu recurs de Szalai în termen de 24 de ore de la pronunţare, iar avocatul bărbatului, desemnat din oficiu, a formulat recurs pe loc, dosarul urmând să fie trimis la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Szalai a apărut la instanţă încătuşat şi purtând o glugă peste faţă şi nu a răspuns la nicio întrebare adresată de jurnalişti.

Marţi seară, o tânără a fost găsită carbonizată într-un apartament de pe strada Mărăşti din Târgu Mureş, după producerea unei explozii urmate de un incendiu, iar anchetatorii au luat în calcul ipoteza unei crime, în condiţiile în care victima era legată şi înfăşurată într-un covor.

Adjunctul şefului Poliţiei Mureş, comisar-şef Alexandru Câmpeanu, spunea că tânăra a fost incendiată, apoi a fost lăsat deschis aragazul, ulterior producându-se deflagraţia, în urma acumulării de gaz.

"Femeia a fost găsită în interiorul locuinţei, se pare că a fost învelită cu un material textil. Corpul a fost incendiat şi a fost lăsat deschis aragazul. În momentul în care s-a acumulat cantitatea minimă pentru a se produce o explozie s-a produs deflagraţia, dar victima era decedată. Era înfăşurată într-un covor şi legată. Încă nu avem toate elementele. Era pe podea", declara Câmpeanu.

Ulterior, prietenul tinerei, Szalai Lorand, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru omor deosebit de grav, tâlhărie, profanare de morminte şi distrugere.

Conform procurorilor, tânărul i-a aplicat fetei mai multe lovituri de cuţit, provocându-i leziuni traumatice care au dus la deces.

"Învinuitul Szalai Lorand a luat mai multe bijuterii aparţinând victimei, în scopul însuşirii pe nedrept. Totodată, pentru ştergerea urmelor infracţiunilor, acesta a distrus prin incendiere locuinţa victimei", precizau procurorii.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, Angela Barbu, declara că acuzaţia de "profanare de morminte" se referă la incendierea tinerei.

La rândul său, prefectul de Mureş, Corneliu Grosu, spunea că, din informaţiile pe care le are, Szalai Lorand era prietenul victimei.

Grosu a afirmat că tânăra lucra ca şi chelneriţă într-un restaurant din Târgu Mureş, iar în locuinţa în care a fost ucisă se mutase de curând în chirie.

Totodată, prefectul preciza că tânăra a lucrat la restaurantul respectiv împreună cu prietenul ei.

În plus, potrivit lui Grosu, tânărul a fost descris de către o vecină a fetei, care le-a spus anchetatorilor că a văzut un bărbat înalt, având o mână legată, care fugea din bloc cu câteva momente înainte de producerea deflagraţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici