Tăriceanu a asigurat pensionarii că există resurse pentru majorarea veniturilor

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a asigurat, vineri, pe reprezentanţii pensionarilor că există resurse pentru majorarea veniturilor acestora începând cu anul viitor, explicându-le că este deranjat de afirmaţiile lansate la adresa sa, conform cărora nu există fonduri, iar măsura nu este liberală.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu a asigurat pensionarii că există resurse pentru majorarea veniturilor

Tăriceanu a asigurat pensionarii că există resurse pentru majorarea veniturilor

"Sunt tot felul de declaraţii cu semnul îndoielii - se vor putea sau nu majora pensiile şi este sau nu o chestiune de ordin politic - care mie mi se par total nepotrivite pentru o chestiune atât de serioasă. Am discutat şi de principiu am şi hotărât ca majorarea pensiilor să aibă loc la 1 ianuarie 2008. Nu e o chestiune de ordin politic pentru că şi anul acesta majorarea a fost pusă în practică de la 1 ianuarie. Mai mult de atât, doresc să vă spun că personal sunt foarte deranjat de anumite afirmaţii făcute la adresa mea, în calitate de preşedinte al PNL, spunându-se că măsura este neliberală. Nu mi se pare că există prostie mai mare decât asta", le-a spus Tăriceanu reprezentanţilor federaţiilor de pensionari, într-o discuţie la Palatul Victoria.

El i-a asigurat că Executivul este preocupat de problema pensiilor şi că situaţia economică actuală permite majorarea acestora.

"Anul acesta putem să majorăm pensiile cu 22 %, un procent care este deja cu mult mai mare faţă de ceea ce s-a făcut în anii anteriori, şi acest lucru a fost datorat creşterii economice. Aceasta este baza care ne va permite la anul să abordăm o creştere şi mai importantă", a spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici