Tăriceanu: Guvernul va investi în continuare în învăţământ

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a asigurat, luni, pe studenţii de la Universitatea Politehnica din Bucureşti, cu ocazia deschiderii noului an universitar, că Guvernul va investi în continuare în învăţământ pentru ca ei să poată studia şi să-şi găsească un loc bine plătit în ţară.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Guvernul va investi în continuare în învăţământ

Tăriceanu : Guvernul va investi în continuare în învăţământ

"Guvernul va investi în învăţământ pentru a asigura cel mai bun cadru pentru ca voi să vă puteţi concentra pe studiu. Mi-aş dori ca bursele să nu fie ca o măsură socială, ci stimulativă pentru a vă atrage la o învăţătură serioasă, profundă", le-spus premierul Tăriceanu studenţilor de la Politehnică.

Totodată, Tăriceanu a arătat că Politehnica, dincolo de capacitatea de a crea elite tehnice, are rolul de a forma elite şi în alte domenii precum social sau politic, făcând referire la foştii preşedinţi Iliescu şi Constantinescu şi la fostul premier Petre Roman, prezenţi şi ei la eveniment.

Premierul s-a arătat dezamăgit de faptul că tot mai mulţi studenţi aleg să părăsească ţara pentru a-şi găsi un loc de muncă mai bine plătit în străinătate.

"Realitatea este că, de multe ori, în străinătate nu reuşesc să-şi pună în valoare calităţile şi astăzi în România toţi absolvenţii de studii universitare pot să-şi găsească un loc de muncă excelent, bine plătit, unde să aibă şi satisfacţii de ordin profesional şi de ordin material", a mai spus premierul.

Tăriceanu i-a îndemnat pe studenţi să studieze, pentru că o pregătire solidă în facultate este cel mai bun "paşaport" pentru viaţa profesională pe care urmează să o înceapă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici