Tăriceanu: Legislaţia muncii nu interzice membrilor unei familii să lucreze în aceeaşi instituţie

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi seara, că legislaţia muncii nu permite reglementarea cazurilor în care mai mulţi membri ai unei familii lucrează într-o regie sau companie de stat, deoarece prevederile în vigoare pentru domeniul public nu interzic acest lucru.

15 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Legislaţia muncii nu interzice membrilor unei familii să lucreze în aceeaşi instituţie

Tăriceanu: Legislaţia muncii nu interzice membrilor unei familii să lucreze în aceeaşi instituţie (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de presă, într-o conferinţă susţinută la Guvern, dacă intenţionează să iniţieze o anchetă în urma informaţiilor prezentate de mass-media conform cărora în anumite regii, companii şi autorităţi lucrează mai mulţi membri ai unei familii, premierul a răspuns că este informat despre acest lucru care reprezintă însă o problemă ce nu poate fi reglementată.

"Să ştiţi că este un lucru pe care îl ştiu de mai multă vreme, sunt societăţi, nu autorităţi, societăţi unde într-adevăr lucrează toată familia. Pot să vă spun că este o problemă pe care nu o puteam reglementa pentru că intrăm în contradicţie cu legislaţia muncii. Nu există niciun fel de interdicţie de a lucra în aceeaşi instituţie soţ şi soţie. În mediul privat se pot pune restricţii de genul acesta, dar în domeniul public nu se pot. Intrăm într-un conflict clar cu legislaţia muncii, existentă nu numai în România, în toată Europa", a spus Tăriceanu.

El a arătat că această situaţie poate avea în unele cazuri efecte negative.

"Sigur că acest fenomen există. Pentru unii poate este foarte bine, nu se produce niciun fel de prejudiciu societăţii la care sunt angajaţi, din contră, le aduce lor personal avantaje din motive de utilizare a timpului lor personal, în familie. Sigur, câteodată acest lucru poate să aibă consecinţe defavorabile, însă repet este legislaţia de aşa natură", a arătat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici