Ţările unde poţi pleca în vacanţă vara asta fără să stai în izolare la întoarcerea în România

  • Nu toţi românii vor sta în izolare 14 zile, dacă se întorc din străinătate
  • Preşedintele României a declarat că se vor relaxa măsurile pentru cei care vin din ţări cu puţine cazuri raportate
  • Dintre acestea se află Germania, Austria, Grecia, Bulgaria şi Cipru
34979 afișări
Imaginea articolului Ţările unde poţi pleca în vacanţă vara asta fără să stai în izolare la întoarcerea în România

Ţările unde poţi pleca în vacanţă vara asta fără să stai în izolare la întoarcerea în România

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre o relaxare a măsurilor de izolare la domiciliu pentru cei care vin din străinătate. Criteriul pe baza căruia se va renunţa la această măsură este numărul mic de îmbolnăviri raportat la milionul de locuitori. Deşi Preşedintele a făcut publică această informaţie, Guvernul nu a venit cu precizări suplimentare încă.

„S-a găsit un criteriu obiectiv cu care putem şi noi în România să lucrăm. Lucrurile vor fi mai relaxate în relaţia cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic, mai exact unde numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este sub cinci cazuri la un milion de locuitori. Deocamdată la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulţi concetăţeni de-ai noştri. Să dau câteva exemple, nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franţa, Belgia, Suedia, Olanda. Având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenţie comunicările de la nivelul UE şi acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun vom reacţiona imediat şi noi”, a spus Klaus Iohannis.

După calculele noastre, printre ţările din care românii se pot întoarce fără să stea în izolare se află Germania, Austria, Grecia, Bulgaria şi Cipru. De asemenea, România a pornit negocierile bilaterale cu Israel pentru redeschiderea turismului în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici